#1 216-0774009 - imponująca podróbka - nie działa Laptop HP G62
przez pikus09 • 17 czerwca 2016, 23:45
Witajcie, piszę ten temat, ponieważ prawdopodobnie sprzedano mi podróbkę układu 216-0774009, otóż układ jaki otrzymałem jest na podłożu brązowym, a nie jak to wszystkie układy na podłożu zielony, Date code 0945, a nie zaczynający się od DC10XX, pytanie mam co to może być za układ, ponieważ nie jest on układem 216-0774009? Załączam zdjęcia:
Jest jakaś mała szansa na odzysk pieniędzy?, układ kupiony był na znanym portalu aukcyjnym.
PS, układ po wlucie unieruchomił laptopa, natomiast na starym układzie wszystko było OK, co więcej stary układ miał objaw braku obrazu, który został po podgrzaniu rdzenia wyeliminowany tzn pokazał się obraz wszystko było ok do czasu wyłączenia laptopa, więc tym samym wiadomo, układ był do wymiany.
Jest jakaś mała szansa na odzysk pieniędzy?, układ kupiony był na znanym portalu aukcyjnym.
PS, układ po wlucie unieruchomił laptopa, natomiast na starym układzie wszystko było OK, co więcej stary układ miał objaw braku obrazu, który został po podgrzaniu rdzenia wyeliminowany tzn pokazał się obraz wszystko było ok do czasu wyłączenia laptopa, więc tym samym wiadomo, układ był do wymiany.