• 503 Service Unavailable

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 503 Service Unavailable

przez pawel80 30 października 2014, 18:01
503 Service Unavailable coś nie tak jest z serwerem. Wywala ten błąd praktycznie co chwile, strony bardzo długo się ładują.
Czyszczone cache przeglądarek, sprawdzane na Chrome i IE 11.

Obrazek

Re: 503 Service Unavailable

przez Google Adsense [BOT] 30 października 2014, 18:01

#2 Re: 503 Service Unavailable

przez p4p 30 października 2014, 20:50
Trzeba lepszy serwer wykupić;)

#3 Re: 503 Service Unavailable

przez WIOLAD 30 października 2014, 21:13
Też mam ten sam problem.

#4 Re: 503 Service Unavailable

przez grisza69 30 października 2014, 22:52
pawel80 napisał(a):...... strony bardzo długo się ładują.
Czyszczone cache przeglądarek, sprawdzane na Chrome i IE 11.

U mnie w Merkelowni dokładnie to samo.

#5 Re: 503 Service Unavailable

przez delp 30 października 2014, 23:12
U mnie również, cały dzień problem z ładowaniem forum.

#6 Re: 503 Service Unavailable

przez pawel80 31 października 2014, 00:45
p4p napisał(a):Trzeba lepszy serwer wykupić;)

Trzeba prędzej support serwera za ja.. pociągnąć, bo bardziej to na zapełnienie bufora wygląda. :D

#7 Re: 503 Service Unavailable

przez testoweMOD 2 listopada 2014, 19:01
Serwer JEST za słaby, p4p ma 100% rację. Ale i dostawca hostingowy też nie jest bez winy, ponieważ transfer miał być bez ograniczeń a tu widać, że ograniczenia jednak są, bo je przekroczyliśmy - stąd lagi i overload'y. Skrypt forum jest natomiast na tyle optymalny, że nie powinien powodować tego typu sytuacji. Tym bardziej, że forum nie liczy jeszcze tematów czy użytkowników w milionach.

Mam uzasadnione obawy, że najdroższa opcja serwera współdzielonego przestała niestety nam wystarczać, dlatego skłaniam się ku temu, by przejść na dedyk lub, w najgorszym razie, VPS. Ale to już raczej nie u tego dostawcy - prawdopodobnie pożegnamy się definitywnie z home.pl ;)

#8 Re: 503 Service Unavailable

przez Vogelek23 7 listopada 2014, 22:05
Problem wydaje się być rozwiązany - zlikwidowałem działy z darmowymi schematami i jak dotąd nie zauważyłem, aby sytuacja się powtórzyła. Jednakże do końca miesiąca pozostawię ten wątek otwarty na Wasze spostrzeżenia i ewentualne sugestie. Gdy już przesiądziemy się na lepszy serwer, dział darmowych schematów powinien powrócić.

#9 Re: 503 Service Unavailable

przez delp 7 listopada 2014, 22:08
Łukasz, teraz jest gitara. Ostatnie klika dni naprawdę było ciężko otworzyć forum.

#10 Re: 503 Service Unavailable

przez Vogelek23 7 listopada 2014, 22:23
delp napisał(a):Ostatnie klika dni naprawdę było ciężko otworzyć forum.
Ostatnie kilka dni faktycznie byłem "poza zasięgiem" i dopiero dziś mogłem na spokojnie przeanalizować ten temat. Zastanawia mnie tylko, że problem powstał właśnie wtedy, gdy ja nie mogłem natychmiast zareagować :wtf:

#12 Re: 503 Service Unavailable

przez Zusto 11 listopada 2014, 09:22
A nie lepiej ograniczyć ściąganie darmowych schematów do 1 na dzień jeżeli jest to możliwe?

#13 Re: 503 Service Unavailable

przez Vogelek23 11 listopada 2014, 12:34
Zusto napisał(a):A nie lepiej ograniczyć ściąganie darmowych schematów do 1 na dzień jeżeli jest to możliwe?
Nawet, gdybym ustawił limit pobrań na 10, przez 23 godziny i 55 minut na dobę nie można by było ściągnąć stamtąd żadnego schematu (bo przez 5 minut, albo i krócej, wyczerpałby się ten limit). A na co komu darmowy dział, z którego nie można nic pobrać? Dział ma wszelkie szanse powrócić, gdy przejdziemy na lepszy serwer.

#14 Re: 503 Service Unavailable

przez Zusto 11 listopada 2014, 23:11
Chodziło mi jeżeli to możliwe 1 dziennie na użytkownika albo 1 w tygodniu na użytkownika. Wtedy, żeby ktoś zapchał serwer musiałby mieć ogromną liczbę kont więc chyba to dobry pomysł, kwestia czy możliwy do zrealizowania.

#15 Re: 503 Service Unavailable

przez Vogelek23 11 listopada 2014, 23:33
To na pewno nie będą tylko dwie dodatkowe linijki kodu, ale rozważę taką ewentualność - jak tylko uporam się z priorytetami.

#17 Re: 503 Service Unavailable

przez matisblu 13 listopada 2014, 23:07
Witam
A już myślałem że mam problem z netem przez cały dzień w 2 lokalizacjach.
A tu niestety coś się z forum dzieje. Zamula niemiłosiernie :(.

#18 Re: 503 Service Unavailable

przez pawel80 14 listopada 2014, 01:07
Zza morza dzisiaj ponownie kilka razy widziany problem z tytułu.
Zatem dalej jest coś nie tak :(

#19 Re: 503 Service Unavailable

przez matisblu 14 listopada 2014, 09:33
Witam
A u mnie na wschodzie zaczęło normalnie działać :).
Miłego dnia

#20 Re: 503 Service Unavailable

przez marek216 15 listopada 2014, 20:05
Łukasz ustaw widoczność działu darmowych schematów dla grupy od 5 postów albo od 1 lub 2 "pomógł".
Proste do wdrożenia i skutecznie ograniczające nieaktywnych użytkowników - zwłaszcza przy drugim rozwiązaniu.

Re: 503 Service Unavailable

przez Google Adsense [BOT] 15 listopada 2014, 20:05