• Asus All-in-one PC ET2220I nie działa dotyk, mysz ani klawiatura

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 Asus All-in-one PC ET2220I nie działa dotyk, mysz ani klawiatura

przez przemko21 5 lutego 2018, 13:05
Asus All-in-one PC ET2220I

Objawem jest nie działająca klawiatura, dotyk, ani mysz na USB ale tylko w momencie gdy uruchomiony jest system Windows 8.
Nie mogę zatem wpisać hasła i wejść do systemu.

Dotyk działa oraz wszystkie USB w momencie wejścia w tryb RECOVERY oraz w BIOSie. Mogę wówczas wybrać opcję myszką, klawiaturą podłączoną pod USB, oraz ekranem dotykowym.

Problem jakby dotyczył urządzeń peryferyjnych, takich jak touchscreen oraz USB, niezależnie czy jest to 3.0 czy 2.0.

Nawet w trybie awaryjnym nie mam możliwości wpisać hasła.

Zaktualizowałem ze strony producenta.
Zmieniałem ustawienia w BIOSIe:
USB Configuration - różne opcje
Onboard Devices Configuration - USB 3.0 na ENABLE
Wszystko bez zmian.

Możliwe, że jest to problem samego Windows 8, ale nie mam jak zrobić gdyż nie działa RECOVERY a klienta ma dużo danych i nie chce ich stracić. Mogę oczywiście wyjąć dysk, wszystko zgrać i zainstalować nowy system ale sam nie jestem pewien gdzie leży problem.
Może ktoś się zetknął z takim problemem, żeby nie iść w ciemno.

Re: Asus All-in-one PC ET2220I nie działa dotyk, mysz ani klawiatura

przez Google Adsense [BOT] 5 lutego 2018, 13:05

#2 Re: Asus All-in-one PC ET2220I nie działa dotyk, mysz ani klawiatura  [ROZWIĄZANY]

przez mmike 5 lutego 2018, 14:44
Skoro wszystko działa w trybie recovery, to odpal jakiś LiveOS i sprawdź jak wygląda sprawa lub zainstaluj OS na swoim dysku.

#3 Re: Asus All-in-one PC ET2220I nie działa dotyk, mysz ani klawiatura

przez przemko21 5 lutego 2018, 15:16
odpaliłem winxp z pena i mysz chodziła, dotyk nie wiem

odpaliłem win7 z innego dysk i wszystko działa zatem jakimś cudem windows 8 się wysypał i nie wiem jak to naprawić, zatem zgrywam własnie dane z dysku C i wgrywam na nowo Windowsa

Re: Asus All-in-one PC ET2220I nie działa dotyk, mysz ani klawiatura

przez Google Adsense [BOT] 5 lutego 2018, 15:16