• Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez clops35 19 sierpnia 2022, 09:28
Witam,
na telefonie brakuje funkcji cytowania selektywnego, wszakże jest funkcja "cytuj", ale wtedy kopiuje cały tekst i przechodzi z szybkiej odpowiedzi do edytora zaawansowanego i trzeba usuwać nadmiarowy tekst, można też skopiować wybrany fragment i dodać tagi QUOTE, ale to nie o to chodzi.

Obrazek
Łukaszu nie zawracał bym Ci głowy tak mało istotnymi rzeczami, ale niedawno napisałeś:
Vogelek23 napisał(a):Paradoksalnie, to jest mój ulubiony dział ;)
Więc bardzo proszę :)
Pozdrawiam,
Jacek

Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Google Adsense [BOT] 19 sierpnia 2022, 09:28

#2 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Vogelek23 19 sierpnia 2022, 21:45
clops35 napisał(a):na telefonie brakuje funkcji cytowania selektywnego...
Już nie brakuje :)

#3 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Vogelek23 19 sierpnia 2022, 21:48
clops35 napisał(a):można też skopiować wybrany fragment i dodać tagi QUOTE, ale to nie o to chodzi.
Test cytowania selektywnego z Androida w trybie mobilnym (w pionie).

#4 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez clops35 19 sierpnia 2022, 21:50
Już nie brakuje
Zgadza się już jest :D
Pisane na telefonie.
Oj ale zjadło mi kogo cytuję.

#5 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Vogelek23 19 sierpnia 2022, 21:51
clops35 napisał(a): Zgadza się już jest :D
Daj mnie coś ambitniejszego do zrobienia ;) :lol:

clops35 napisał(a):Oj ale zjadło mi kogo cytuję.
Musiałeś usunąć przypadkiem - jak widzisz, mnie wkleja za każdym razem autora cytatu. Oj, na koncie testowym z uprawnieniami zarejestrowanego użytkownika faktycznie nie kopiuje autora :wtf:

#6 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez clops35 19 sierpnia 2022, 21:57
Vogelek23 napisał(a):Musiałeś usunąć przypadkiem - jak widzisz, mnie wkleja za każdym razem autora cytatu.
Dobrze kliknąłem cytuj, zamiast cytowanie selektywne.
Chyba bo teraz mi skopiowało dobrze z autorem.
Jednak nie bo by mnie przeniosło do edytora zaawansowanego, a tego nie zrobiło.

Jednak czasem dodaje autora, a czasem nie.
Raz mi dodało, a teraz już nie chce.

Vogelek23 napisał(a):Daj mnie coś ambitniejszego do zrobienia
Pomyślimy :D ale najpierw uporaj się z tym :lol:

Takie pytanie przy okazji: Jaki jest tag do przekreślenia [s]nie działa[/s]
Zobaczyłem przekreślenie i mi się przypomniało że miałem zapytać.

#7 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Vogelek23 19 sierpnia 2022, 23:05
clops35 napisał(a):Zobaczyłem przekreślenie i mi się przypomniało że miałem zapytać.
A wystarczyło podejrzeć kod mojego postu w edytorze zaawansowanym po wciśnięciu "Cytuj" :) Tag to "linethru", ale dodam też i "s".

clops35 napisał(a):najpierw uporaj się z tym
Ale to już jutro - dziś piątek, a żona czeka już od godziny ;)

#8 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Vogelek23 19 sierpnia 2022, 23:08
Tekst z tagiem "s" jest w tym miejscu przekreślony, z tagiem "u" w tym miejscu podkreślony a z tagiem "ovl" w tym miejscu nadkreślony.

#9 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez clops35 20 sierpnia 2022, 05:58
Vogelek23 napisał(a):A wystarczyło podejrzeć kod mojego postu w edytorze zaawansowanym po wciśnięciu "Cytuj"
Nieraz najprostsze rozwiązania okazują się najlepsze, a my nie umiemy na nie wpaść Nie wpadłem na to ponieważ bardzo rzadko, a w zasadzie wcale nie korzystam z cytowania całej wiadomości.

dzięki działa tag "s" 8-) nie działa

Vogelek23 napisał(a):Ale to już jutro - dziś piątek, a żona czeka już od godziny ;)
Może powstrzymam się od publicznego komentarza "emo" mówi wszystko :frustry:
Oczywiście mam na myśli to że Twoja żona musiała czekać.

#10 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez clops35 29 września 2022, 17:11
Daj mnie coś ambitniejszego do zrobienia
Widzę że są z tym problemy bo nadal nie działa. Piszę z telefonu celowo nie edytowałem ręcznie.

#11 Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Vogelek23 24 maja 2023, 11:31
clops35 napisał(a): Widzę że są z tym problemy bo nadal nie działa. Piszę z telefonu celowo nie edytowałem ręcznie.
Od tamtego czasu próbuję zrozumieć mechanizm zaznaczania tekstu w Androidzie - no i niestety co rusz jest coś zmieniane, edytowane, aktualizowane... Po jednej z aktualizacji Androida cytowanie selektywne działało jak złoto na moim telefonie, ale na innym z jeszcze nowszym softem już znów nie działało. Na urządzeniach mobilnych spod znaku nadgryzionego jabłka cytowanie selektywne działa poprawnie i wkleja autora zgodnie z założeniami skryptu, natomiast niektóre wersje Androida nadal mają z tym problem. Zrobię tym samym małą "spychotechnikę" i zrzucę ten problem na karb niedoskonałości Androida - jednakże cały czas monitoruję temat i w stosownym czasie (gdy już dogłębnie poznam mechanizm zaznaczania tekstu w Androidzie) wydam stosowną poprawkę. Oczywiście o ile Android sam nie wyda takiej poprawki w międzyczasie.

Re: Brak funkcji cytowania selektywnego na urządzeniach mobilnych (telefon)

przez Google Adsense [BOT] 24 maja 2023, 11:31
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).