• Czy zamiast max8736a można wstawić 8736b?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Czy zamiast max8736a można wstawić 8736b?

przez Usunięty Użytkownik 11950 23 sierpnia 2013, 09:46
Witam, mój pierwszy post tutaj. W nazwie tematu wyczerpałem już chyba wszystko. Nie mogę znaleźć datasheetów do tychże układów, więc nie mam jak ich porównać. Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 23 sierpnia 2013, 16:51 przez Vogelek23, łącznie edytowano 1 raz. Powód: Przeniesiono z: Naprawa Laptopy Hardware

Re: Czy zamiast max8736a można wstawić 8736b?

przez Google Adsense [BOT] 23 sierpnia 2013, 09:46

#2 Re: Czy zamiast max8736a można wstawić 8736b?

przez grisza69 23 sierpnia 2013, 10:46
A to przeglądałeś?:

MAX8736.pdf

Najbezpieczniej jak podasz gdzie ten układ ma pracować czyli oznaczenie kodowe płyty oraz układu.

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#3 Re: Czy zamiast max8736a można wstawić 8736b?

przez farmer 23 sierpnia 2013, 11:10
grisza69 napisał(a):A to przeglądałeś?:

MAX8736.pdf

Najbezpieczniej jak podasz gdzie ten układ ma pracować czyli oznaczenie kodowe płyty oraz układu.

A czy Ty przejrzałeś to co zamieściłeś?

#4 Re: Czy zamiast max8736a można wstawić 8736b?

przez Usunięty Użytkownik 11950 23 sierpnia 2013, 11:26
To nie ośmiopinowy malec tylko kawał scalaka : d

Wistron Pamirs UMA czyli DV2700.

-- piątek, 23 sie 2013, 15:38 --

Odpowiedziałem sobie sam, podstawiłem układ, raz kozie śmierć. Podmiana jest jak najbardziej możliwa, uratowałem ładowanie. Niestety dalej laptop nie wstaje ale to chyba opiszę w innym wątku..

Re: Czy zamiast max8736a można wstawić 8736b?

przez Google Adsense [BOT] 23 sierpnia 2013, 11:26