• D-link DGS-3100-24 - Złe podłączenie wentylatora,uszkodzony LC4128V-75TN100

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 D-link DGS-3100-24 - Złe podłączenie wentylatora,uszkodzony LC4128V-75TN100

przez muczaczo18 10 października 2014, 00:16
Witam, jak w temacie. Trafił w moje ręce Switch zarządzalny D-link DGS-3100-24. Podczas wymiany wentylatora, klient nie popatrzył i wpiął kostkę z wentylatora , która miała zamienione piny. Z tego co mówił + był zamieniony ze sterowaniem obrotów.
Po dokładniejszych oględzinach widać lekko uszkodzony układ LC4128V-75TN100.Po kilku sekundach nie da się go dotknąć.
Po ponownym podłączeniu org. wentylatora switch już nie wstaje.
Czy ktoś ma może schemat tego switcha? Napięcia z przetwornicy w normie,12,5,3.3v
Wymieniłem Lc4128v-75tn100, układ wydaje się pracować, wentylatory kręcą się, zaświeca się jedynie dioda power.
Brak komunikacji przez CLI. Brak jednej ścieżki upalona albo zerwana z układem.
Nigdzie nie mogę znaleźć serwisówki może ktoś ma rozpiske okolic lc4128? Czy ten układ musi być programowany wcześniej?
Co mogło jeszcze polecieć przy złym podłączeniu wentylatora. Za wszelkie sugestie wskazówki będę wdzięczny.

Re: D-link DGS-3100-24 - Złe podłączenie wentylatora,uszkodzony LC4128V-75TN100

przez Google Adsense [BOT] 10 października 2014, 00:16
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).