• Dział bios

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Dział bios

przez pit85 14 lutego 2011, 09:37
Chciałbym wrzucić sprawdzony bios, lecz nie mam dostępu do działu. Czy powinienem wysłać plik do moderatorów, czy w ogóle dać sobie spokój?
Bios pochodzi z laptopa HP Compaq 6720s, więc jest dostępny na stronie producenta, stąd też nie wiem czy jest sens udostępniać go na forum.

Re: Dział bios

przez Google Adsense [BOT] 14 lutego 2011, 09:37

#2 Re: Dział bios

przez jurek1980 14 lutego 2011, 10:35
Jeśli jest to zwykły wsad dostępny na stronie to nie ma sensu go umieszczać. Dział jest stworzony by można było magazynować wsady, które nie są dostępne w działach download producentów i są zgrane z działających płyt czy grafik.

#3 Re: Dział bios

przez pit85 14 lutego 2011, 10:52
Ok, rozumiem że w takim wypadku mam informować o takim wsadzie na PW?

#4 Re: Dział bios zablokowany?  [ROZWIĄZANY]

przez Vogelek23 28 lutego 2011, 01:46
pit85 napisał(a):Ok, rozumiem że w takim wypadku mam informować o takim wsadzie na PW?

Nie - dział BIOS będzie niebawem odblokowany dla wszystkich.
Musimy jednak najpierw uporządkować ten dział, dodając katalogi z podziałem na producentów (płyt lub laptopów).
To jednak jest odłożone w czasie, ponieważ najpierw musimy zająć się porządkami w dziale Schematów Desktopów.

--------

Dział został odblokowany i uwolniony.
Ściąganie plików z tego działu nie spowoduje odjęcia cennych punktów.
Równocześnie za upload BIOSów będą przyznawane punkty w ilości tej samej, co za napisanie posta w innych działach.

Re: Dział bios zablokowany?  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 28 lutego 2011, 01:46