• Galaxy Gio GT-S5660 - Nie uruchamia się.

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Galaxy Gio GT-S5660 - Nie uruchamia się.

przez dominik555 20 grudnia 2013, 21:33
Witam, telefon znajomego znajomego, GT-S5660 po upadku i czyjejś "fachowej" próbie rozbiórki. Uszkodzony LCD, wyrwany konektor rfs100 i oderwany włącznik POWER z jednym padem. Wyświetlacz wstawiony nieoryginalny, odbudowana ścieżka włącznika ON_SW, V_BATT obecne, w chwili włączania telefonu zmienia się ON_SW ze stanu niskiego na stan wysoki, czyli
według serwisówki prawidłowo, ale smartfon się nie uruchamia. Baterię ładuje po podpięciu pod USB, ale urządzenia nie wykrywa. Na samym zasilaniu bateryjnym brakuje napięć 2,6V, 1,8V, 1,2V przy podpięciu ładowarki napięcia te się pojawiają, ale również brak reakcji na power. Pomyślałem, że leży soft i wszedłem w download przez wtyczke jig (z klawiszy nie chciał), soft odinem wrzuciłem, telefon się uruchomił, jednak zamiast ładnego, czystego obrazu wszystko jest przysłonięte lekko niebieskawym kolorem, ciężko coś dostrzec, obraz jest jakby przyciemniony. Zrobiłem reflow MAX8899G, ale bez skutecznie. Nie mam obycia z GSM, proszę o pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam.

Re: Galaxy Gio GT-S5660 - Nie uruchamia się.

przez Google Adsense [BOT] 20 grudnia 2013, 21:33

#2 Re: Galaxy Gio GT-S5660 - Nie uruchamia się.

przez milytuner 21 grudnia 2013, 14:54
dominik555 napisał(a):Wyświetlacz wstawiony nieoryginalny

I to może być powód złego wyświetlenia kolorów, podstaw pewny wyświetlacz i sprawdź

#3 Re: Galaxy Gio GT-S5660 - Nie uruchamia się.

przez dominik555 21 grudnia 2013, 16:55
Ok, ale co z samym uruchomieniem? Bo głównie na tym mi zależy.

Re: Galaxy Gio GT-S5660 - Nie uruchamia się.

przez Google Adsense [BOT] 21 grudnia 2013, 16:55
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).