• Gdzie kupujecie płyty główne - Asus

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Gdzie kupujecie płyty główne - Asus

przez jokerssxx 23 sierpnia 2021, 07:26
Witam
Gdzie kupujecie nowe lub używane płyty główne?
Potrzebuję dokładnie płyty Asus X510UNR rev. 3.0 z wątku:
asus-s510un-z-plyta-x510unr-zasilanie-intel-uma-t64894.html
W mojej prawdopodobnie uszkodzony SOC. Na forum brak odpowiedzi.

Nie chodzi mi o zakupy w popularnym serwisie aukcyjnym.

Re: Gdzie kupujecie płyty główne - Asus

przez Google Adsense [BOT] 23 sierpnia 2021, 07:26

#2 Re: Gdzie kupujecie płyty główne - Asus

przez marcinmarcin 25 sierpnia 2021, 07:12
Witam.
Wedle mojej wiedzy najlepszym źródłem zakupu jest właśnie popularny serwis aukcyjny. Można również pokusić się o zakup w autoryzowanym serwisie danego producenta, jednakże ceny są zazwyczaj zaporowe. Jest jeszcze tzw. "chińczyk", ale to już jest czasochłonna loteria.

#3 Re: Gdzie kupujecie płyty główne - Asus

przez ctro 25 sierpnia 2021, 09:00
Jak chcesz kupić od Chińczyka, to koniecznie z opcją "free return". Ceny kuszą, ale jak przyjdzie coś niesprawnego, to bez tej opcji wydasz fortunę na odesłanie, a jakość obsługi dispute w ostatnim czasie drastycznie spadła.

Pozdrawiam

Re: Gdzie kupujecie płyty główne - Asus

przez Google Adsense [BOT] 25 sierpnia 2021, 09:00