• GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez DjDave 6 kwietnia 2012, 22:06
Tak jak w temacie. Próbowałem na czystym systemie W7 x32 i x64 z SP1 i bez. Problem identyczny jak TUTAJ jednak zakończony wymianą karty. Czy da się coś z tym zrobić? W innym komputerze karta działa w dodatku na zasilaczu Modecom 350W. Komputer w którym nie działa jest świeżo złożony, BIOS płyty zaktualizowany.
Płyta ASUS M5A78L-M LX V2
Phenom 965
2 x 4 GB DDR3 1333MHz
Zasilacz 500W

Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez Google Adsense [BOT] 6 kwietnia 2012, 22:06

#2 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez striker 7 kwietnia 2012, 07:58
Na tym komputerze na którym działa jaki jest system?
Karta jest jakiegoś topowego producenta czy firm typu XFX czy EVGA?
Sterowniki ściągałeś ze strony nvidii czy producenta karty?

#3 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez DjDave 7 kwietnia 2012, 09:58
MSI GTX460 Cyclone. Sterowniki ze strony nVidii 296.10. Starszych nie próbowałem, ale w poście z benchmark.pl kolega próbował i nic nie dało. Na kompie na którym działa jest W7 x64 + SP1, sterowniki te same.

#4 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez marcinwpl 7 kwietnia 2012, 13:54
Spróbuj wyłączyć w biosie zintegrowaną grafikę. możliwe ze to ona robi problemy.

#5 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez striker 8 kwietnia 2012, 09:35
Spróbuj sterowniki ze strony MSI ostatnio miałem 2 karty firmy EVGA i ze strony nVidi nie działały dla czystego sumienie pobrałem z ich strony i o dziwo działają.

#6 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez DjDave 23 kwietnia 2012, 13:17
Po zainstalowaniu sterowników w wersji 275.33 działa, jednak dla mnie jest to półśrodek. Mam nadzieje że najbliższa wersja sterowników poprawi ten błąd. Z tego co wyczytałem o czarnym ekranie piszą nawet na oficjalnym forum nVidii, jednak nie mogłem tego znaleźć.

#7 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez DjDave 26 kwietnia 2012, 10:55
No niestety nawet na tych sterownikach się wykrzacza. Podejrzewam że chodzi o mostek. Tam gdzie karta działa bez problemu jest mostek nVidia a tam gdzie nie działa AMD. MSI auto pobiera jeszcze starsze sterowniki, ale na nich połowa nowych gier nie chce działać. A może ktoś zna modowane lub alternatywne sterowniki? Na beta 301.24 też nie działa. BIOS płyty świeży dosłownie sprzed kilku dni, do karty nie ma BIOSu.

#8 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez gregy 26 kwietnia 2012, 12:14
DjDave napisał(a):Po zainstalowaniu sterowników w wersji 275.33 działa, jednak dla mnie jest to półśrodek. Mam nadzieje że najbliższa wersja sterowników poprawi ten błąd. Z tego co wyczytałem o czarnym ekranie piszą nawet na oficjalnym forum nVidii, jednak nie mogłem tego znaleźć.

Witam.
Z tymi sterownikami kartę testowałeś Furmarkiem lub innym programem np.Heaven.
Jeśli tak jaką temperaturę miałeś w teście Furmark?

#9 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez DjDave 27 kwietnia 2012, 11:58
Po 10 minutach ma ok. 70°. Właśnie piszę z komputera w którym ona jest i działa bez problemu na najnowszych sterownikach.

#10 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez DjDave 11 czerwca 2012, 13:45
Wyszła nowa wersja sterowników i problem niestety dalej występuje. Ma może ktoś BIOS do tej karty?

Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

przez Google Adsense [BOT] 11 czerwca 2012, 13:45