• Hity AlleDrogo...

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#241 Re: Hity AlleDrogo...

przez Vogelek23 17 marca 2014, 16:56
matisblu napisał(a):bo nie wiem ile podgrzewaczy pójdzie
Chciałeś chyba napisać "czy się zmieści w piekarniku" ;)

Re: Re: Hity AlleDrogo...

przez Google Adsense [BOT] 17 marca 2014, 16:56

#242 Re: Hity AlleDrogo...

przez matisblu 17 marca 2014, 19:44
Vogelek23 napisał(a):
matisblu napisał(a):bo nie wiem ile podgrzewaczy pójdzie
Chciałeś chyba napisać "czy się zmieści w piekarniku" ;)

Jeszcze się nie dorobiłem takiego specjalistycznego sprzętu, ale jak sprzedam kilka kompletów kulek do Della to będzie mnie stać na piekarnik co prawda gazowy ale da rade ;).

#244 Re: Hity AlleDrogo...

przez Usunięty Użytkownik 402 6 kwietnia 2014, 20:00
Wpisałem na allegro: SPRZEDAM LAPTOP FIRMY i to co dostałem w wynikach to koparka opada, nawet spawarkę znalazło i co dziwne w żadnej aukcji nie ma wspomnianego zwrotu.

To jest chyba największy hit alledrogo. :lol:

#245 Re: Hity AlleDrogo...

przez Macpod 6 kwietnia 2014, 20:11
LAZY napisał(a):Wpisałem na allegro: SPRZEDAM LAPTOP FIRMY i to co dostałem w wynikach to koparka opada, nawet spawarkę znalazło i co dziwne w żadnej aukcji nie ma wspomnianego zwrotu.

Może zaznaczyła się opcja "Szukaj też w opisach i parametrach" ze względu na brak wyników z tym wyszukiwaniem w tytule?

#248 Re: Hity AlleDrogo...

przez grisza69 13 kwietnia 2014, 13:14
Kamikazepl napisał(a): Chyba zmieniła się moda z opalarek na palniki;)

Niekoniecznie, np. przy awarii sterownika od kontroli temperatury górnego źródła ciepła (nawet w najlepszych maszynach) owocuje takimi "kwiatkami" - znam to z autopsji :D

#251 Re: Hity AlleDrogo...

przez Pablo2k5 27 maja 2014, 22:06
Kurcze koledzy, musimy zacząć zamieszczać zrzuty ekranu bo jakiś "nadgorliwy" pracownik usunął aukcję :)

#252 Re: Hity AlleDrogo...

przez Usunięty Użytkownik 402 11 sierpnia 2014, 12:42
Aukcja z układem: ATI AMD 216-0728020

Refurbished - 69,99pln

Treść z aukcji:

Układ profesjonalnie odnowiony, przetestowany, bezpiecznie zapakowany,

gotowy do wysyłki.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Od jutra kulkuję to co wyciągam z płyt i robię mega biznes ;)

#253 Re: Hity AlleDrogo...

przez PiTTer 12 sierpnia 2014, 19:34
LAZY napisał(a):Układ profesjonalnie odnowiony, przetestowany

Odnowili, wlutowali w płytę, żeby przetestować, wylutowali, odnowili, ponownie wlutowali (żeby przetestować), wylutowali, odnowili..
Po tygodniu przyszedł Kierownik, kazał przestać się bawić i wystawić profesjonalnie odnowiony i prawie do końca przetestowany układ na aukcji.
Chłopaki się zasmucili, ale nie długo, bo Kierownik za dwa dni dostarczył im kolejny układzik BGA do odnowienia i testów. A mało tego, każdemu z nich skóra cierpła na karku z podniecenia (na myśl o tym), jak to już za niedługo, po wygranej przez kogoś licytacji, Kierownik sypnie im groszem..
Życie jednak jest piękne i jakie perspektywy!

#254 Re: Hity AlleDrogo...

przez Vogelek23 12 sierpnia 2014, 22:46
Aukcja nr 4489590338. Hmmm...

1. Kule do układów BGA z czystego ołowiu (Pb)? Gdzie można takie nabyć?
2. Kule w układach BGA z czystej cyny (Sn)? Gdzie można takie nabyć?
3. Temperatura topnienia czystego ołowiu: 327,5°C :wtf:
4. To zdanie ma istotny sens (ale chyba tylko ukryty) ;)
5. Wniosek jest prosty - nie używać! :lol:

A oto i oryginał, do którego odnoszę powyższe punkty:

Obrazek

#255 Re: Hity AlleDrogo...

przez PiTTer 12 sierpnia 2014, 23:35
Kierownik zatarł dłonie.
-chłopaki! Dawać mi tu tego cymbała, co nam te szroty proponował trzy miesiące temu.
Wizja, jaka toczyła się przez kierownicze szleje, była boska.
Teraz, to się dopiero zacznie!
Teraz!
Rynek sam otworzył przed nimi drzwi.
Na samym ELVIKOMIE ich zareklamowali, za darmo.. :-)

#256 Re: Hity AlleDrogo...

przez adam1114 12 sierpnia 2014, 23:36
Całe szczęście nie używają cyny :).

W sumie trochę nie do śmiechu, psują rynek, ktoś zrobi reballing w nadziei, że sprzęt pochodzi i zrazi się do tego typu napraw :(.

#257 Re: Hity AlleDrogo...

przez PiTTer 12 sierpnia 2014, 23:58
Kto się miał zrazić, ten się zraził - szorstko spuentował Kierownik.
Reszta jest beczeniem owiec.
A my to odpowiedź na to beczenie, odpowiedź wolnego rynku!
I nie op....lać się mi tu złamasy, bo mamy poważne,duże zmówienia.
Jak się nie podoba, won! Byle chłop z widłami was zastąpi.
Każdy głupi umie to robić, w dupach wam się poprzewracało czy co?
Chłopaki już nie byli szczęśliwi ze swoich sukcesów, zrozumieli, że popadli w tryby machiny finansjery a powrotu nie było.
Powrotu do głupich, szczenięcych zabaw i wolności.

#259 Re: Hity AlleDrogo...

przez PiTTer 13 sierpnia 2014, 00:53
No niee...
Tego bym nawet na sprzątaczkę nie przyjął- Kierownik był dziś bezlitosny.
Raz, że postawa mizerna,
dwa, że jakiś fioletowy, pewnie denaturat sączy przez chlebek, morda obwiśnięta, cholera!
Co wy mi tu dajecie- Kierownik trząsł się ze złości, gotował się w sobie i każdy, kto był blisko, czuł to jego gotowanie się.
To już nie była dawna zabawa w biznes, nawet w mały czy średni.
Wszyscy czuli w kręgosłupie, jak firma zaczyna prosperować i podbijać zachodnie rynki!
Jeszce trochę, a imperialistyczne farmery schowają się głęboko pod miedzą, a chinole będą od nas kupować ryż!
Tak wróżył Kierownik, ale reszta już spała.
Dobranoc.

#260 Re: Hity AlleDrogo...

przez Macpod 13 sierpnia 2014, 12:47
Jak chcą mieć jeszcze niższą temperaturę lutowania niż przy Sn/Pb, to niech użyją stopu niskotopliwego (np. Lichtenberga) - temp. topnienia 90-94 stopnie;)
A Unia już się szykuję do nalotu na nich, w końcu gdzie RoHS!? (jakby ktoś nie wiedział, to jest już wprowadzony RoHS 2, który obejmować ma nawet aparaturę medyczną od połowy tego roku, a od 2017 także pomiarową i systemów sterowania).
Zawsze się zastanawiałem kto pisze opisy takich aukcji...

Re: Hity AlleDrogo...

przez Google Adsense [BOT] 13 sierpnia 2014, 12:47
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).