• Hity AlleDrogo...

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#261 Re: Hity AlleDrogo...

przez morph 13 sierpnia 2014, 13:15
Co Ty, PiTTer, zreballowałeś coś dzisiaj, że taki dobry humor??

Re: Re: Hity AlleDrogo...

przez Google Adsense [BOT] 13 sierpnia 2014, 13:15

#262 Re: Hity AlleDrogo...

przez amorphe 13 sierpnia 2014, 13:23
morph napisał(a):Co Ty, PiTTer, zreballowałeś coś dzisiaj, że taki dobry humor??

Taaa, pewnie topnik z dodatkiem marychy... ;)

#263 Re: Hity AlleDrogo...

przez PiTTer 13 sierpnia 2014, 17:41
Marychy nie potrzeba, Warton wystarcza, che, che.. :-)
A ja taki zawsze jestem, co Wy myślicie, że jak techniczny, to już zero polonistyki i wyobraźni?
Postanowiłem Was trochę rozśmieszyć historyjką, bo tu zamiast się śmiać (dział na wesoło niby) to zwykle smutne przypadki są przedstawiane. Takie, które świadczą niestety, ale o polskim stereotypie złodzieja i naciągacza. Niby się każdy z tego śmieje, ale jakoś tak w głębi nie do śmiechu.

-- Dodano: środa, 13 sie 2014, 20:32 --

- Kuźwa!
Kierownik tego ranka był mocno wzburzony.
Kto mi tu taki burdel na forum zrobił!!!
Dzwonią od rana jakieś japiszony, kontrakty się urywają, że niby my Polskę wyprzedajemy!
A to przecież było już w zeszłej epoce!!!
Sam na płot przed Stocznią Gdańską właził, jak ten Wąsaty mówił, że w kulki sobie lecą.
Kulki są przyszłością...
Kierownik był zdruzgotany zaistniałą sytuacją.
Kulki mieszały mu się z błotem, pod nogami chrzęścił lekko zamarznięty żwir na ulicy kocimiętki, przed (nie opodal) rozpościerającymi się magazynami & siedzibą firmy
" Z NAMI W KULKI".
Taki krach.. ech...
Jeszcze nie powiedział ostatniego słowa, tego był pewny.
Się coś przekombinuje, od czego wtyki w partii?
Tylko ten cholerny Elvikom bruździ, coś z tym trzeba zrobić.
Zamknąć, najlepiej. Albo udupić.
Teraz, Kierownik niesiony na wyżyny wyobraźni, przypomniał sobie Basię.
- Jasne!-
wykrzyczał w szczere pole,
Basia Elektroda załatwi skurców niedomytych z topnika!
Ona jedna to potrafi!
Dobierze się do papierów i cześć, nie ma mocnych!
Pokrzepiony tą myślą Kierownik, walnął się mocno pomiędzy zagony buraków na podwarszawskim polu ornym i zasnął pocieszony.
Co mu się śniło, tego kurna nie wiem.

EDYTA

Jak ktoś nie rozumie humoru oraz lekkiej ironii (bo humor nie istnieje bez ironii) w powyższym tekście, to znak, że trzeba przeczytać pierwszą w życiu książkę.
Polecam "Akademię Pana Kleksa", choć dla niektórych może lepsza była by "Chatka Puchatka". Wybierzcie sami.
Pozdrawiam!
Piotrek

P. S.
W razie konsultacji z dziedziny literatury- po południu dzwonić, bo dziecku czytam Puchatka z rana, tak do obiadu.

#264 Re: Hity AlleDrogo...

przez amorphe 17 sierpnia 2014, 16:17
Fragment opisu pewnej aukcji...

...brak przycisku "Q". Naklejka z licencją lekko nienaruszona. Stan pokazany na zdjęciach.

#265 Re: Hity AlleDrogo...

przez PiTTer 19 sierpnia 2014, 14:06
amorphe napisał(a):Naklejka z licencją lekko nienaruszona

Prawie jak reklama prostytutki: "lekko nienaruszona" :-)

#266 Re: Hity AlleDrogo...

przez Usunięty Użytkownik 402 19 sierpnia 2014, 23:51
Znalezione na allegro:
NOWY Tablet MODECOM FreeTAB 1001

STAN: UŻYWANY

:wtf:

#268 Re: Hity AlleDrogo...

przez amorphe 20 października 2014, 21:20
Kolejna perełka w opisie aukcji...
oferta nr 4718394976 napisał(a):Laptop jest używany i posiada normalne ślady użytkowania, które w żaden sposób nie przeszkadzają w użytkowaniu, sprawny w 100 %, poza niewyświetlającym się obrazem.

Laptop sprzedawany jako niesprawny, nie ma możliwości zwrotu.

#269 Re: Hity AlleDrogo...

przez Usunięty Użytkownik 402 20 października 2014, 21:21
W sumie jest sprawny, na tyle na ile jest niesprawny.

#270 Re: Hity AlleDrogo...

przez Usunięty Użytkownik 402 17 listopada 2014, 02:53
Fragment aukcji z laptopem Apple.

LAPTOP Z ZAGRANICY WYSTAWIAMY W DZIALE USZKODZONYM MORZE BYĆ BDB ALBO NIE W GRĘ WCHODZI RYZYKO ZAKUPU NIESPRAWDZANY Z BRAKU ZASILACZA

Pomijając brak przecinków czy kropek to ten fragment mnie rozbawił,

#271 Re: Hity AlleDrogo...

przez adam1114 17 listopada 2014, 03:33
LAZY napisał(a):Fragment aukcji z laptopem aplle.

LAPTOP Z ZAGRANICY WYSTAWIAMY W DZIALE USZKODZONYM MORZE BYĆ BDB ALBO NIE W GRĘ WCHODZI RYZYKO ZAKUPU NIESPRAWDZANY Z BRAKU ZASILACZA

Pomijając brak przecinków czy kropek to ten fragment mnie rozbawił,

Ahh te braki zasilacza, przeglądając alledrogo można czasem odnieść wrażenie, że grasuje jakiś tajemniczy "zasilaczowy kradziej" :)

#272 Re: Hity AlleDrogo...

przez Usunięty Użytkownik 402 17 listopada 2014, 23:26
Taka aukcja:

Sprzedam około roczny laptop ASUS S551L.

Laptop wizualnie w bdb stanie.

Sprzęt niestety uszkodzony. Dotyk uszkodzony jak na zdjęciach. Matryca wygląda na całą. Po podpięciu zasilacza zapala się dioda zasilania nic poza tym się nie dzieje.

Laptop nie naprawiany.

Bardzo dobra konfiguracja:

Procesor i5 4200U oraz grafika GT740 2GB.

Prawdopodobnie na płycie jest 8GB ram i dysk ssd.

Brak zasilacza i dysku.

HDMI USB 3.0 oraz ekran dotykowy.

Wniosek?
Opis jest zawiły, dodatkowo żeby wydobyć dysk lub stwierdzić jego brak to komputer trzeba całkiem rozmontować.

#273 Re: Hity AlleDrogo...

przez kamil198405 17 listopada 2014, 23:50
Nie jest to allegro ale nie mogłem się powstrzymać.
[url=https://www.elvikom.pl/obrazki/_f/f_0024138.jpg]Obrazek[/url]

#274 Re: Hity AlleDrogo...

przez Pablo2k5 18 listopada 2014, 15:48
Bo to kolego nie jest alumienium tylko amelinium :)

#276 Re: Hity AlleDrogo...

przez Emios 12 grudnia 2014, 22:59
Piszą że 2011, a układ 2009 dziwne, niby profesjonalna firma.

#277 Re: Hity AlleDrogo...

przez SELLKOM 13 grudnia 2014, 00:28
Nie sugeruj się DC oraz zdjęciem - nie to jest kwintesencja...
2001 podgrzejesz diagnostycznie i los może przynieść ponad "30 dni"...a co dopiero wsad reballowanego układu...Zwróćmy uwagę na to, że to "nowe " konto, przygotowane na ewentualne spory i negatywy... To takie "nabijanie w butelkę" bardzo trudne do udowodnienia....

#278 Re: Hity AlleDrogo...

przez Emios 13 grudnia 2014, 01:14
w 01 nie było w snach inż. że będzie taki układ :)) wiem o co chodzi, ale z nowym kontem na allegro to przegięcie. Firma jest u mnie skreślona zaraz po Kartuzach (czekam na termopady kilka miesięcy)

#279 Re: Hity AlleDrogo...

przez Vogelek23 13 grudnia 2014, 01:50
SELLKOM napisał(a):To takie "nabijanie w butelkę" bardzo trudne do udowodnienia....
Proszę nie odebrać tego jako próbę obrony sprzedającego, ale jestem ciekawy, ile Kolega wziąłby za reballing takiego układu od klienta? Przypuszczam, że sporo więcej, niż te 39zł. Można zatem powiedzieć, że układ jest w gratisie a potencjalny kupujący nabywa usługę jego okulkowania.

Oczywiście nie pochwalam takiego postępowania - to w pewnym stopniu może psuć rynek, jeśli klient jest coraz częściej niezadowolony z kosztów serwisu, upierając się, że "przecież taki nowy układ kosztuje tylko 39zł z gwarancją" (skoro widzi coś takiego na Allegro).

#280 Re: Hity AlleDrogo...

przez Emios 13 grudnia 2014, 01:59
Vogelek23 napisał(a):
SELLKOM napisał(a):To takie "nabijanie w butelkę" bardzo trudne do udowodnienia....
Proszę nie odebrać tego jako próbę obrony sprzedającego, ale jestem ciekawy, ile Kolega wziąłby za reballing takiego układu od klienta? Przypuszczam, że sporo więcej, niż te 39zł. Można zatem powiedzieć, że układ jest w gratisie a potencjalny kupujący nabywa usługę jego okulkowania.

Oczywiście nie pochwalam takiego postępowania - to w pewnym stopniu może psuć rynek, jeśli klient jest coraz częściej niezadowolony z kosztów serwisu, upierając się, że "przecież taki nowy układ kosztuje tylko 39zł z gwarancją" (skoro widzi coś takiego na Allegro).

Przy naprawie xbox-ów cena mniej wiecej tyle wynosi, ale wpadłem na pomysł mam 2 uczni z technikum informatycznego dam im we wtorek kilka układów do wy lutowania a następnie do kulkowania ciekaw jestem jak im to wyjdzie. Dziękuję za pomysł <lol>

Re: Hity AlleDrogo...

przez Google Adsense [BOT] 13 grudnia 2014, 01:59
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).