• HP 15-r000sw - Wyłącza ekran podczas startu

#1 HP 15-r000sw - Wyłącza ekran podczas startu

przez bpjl 19 grudnia 2021, 11:45
Cześć,

Mam problem z laptopem HP 15-r000sw. Komputer wyłącza ekran podczas ładowania Windows 10. Ładowanie zaczyna się po czym w chwili kiedy powininno pojawić się logowanie do systemu ekran wyłącza się (całkowicie, nie ma nic, żadnej treści czy podświetlenia).

Pomaga wciśnięcie włącznika żeby komputer wszedł w uśpienie i ponowne włączenie. Gdy restartuje komputer problemu nie ma, pojawia się tylko przy włączaniu od zera.

Zaktualizowałem BIOS i sterowniki od karty graficznej ale nic nie pomogło.

Ma ktoś jakiś pomysł?

-=EDIT=-

Pomogło wyłączenie "szybkiego uruchamiania" w opcjach zasilania. Jednak dalej ciekawi mnie co powoduje ten problem.

Re: HP 15-r000sw - Wyłącza ekran podczas startu

przez Google Adsense [BOT] 19 grudnia 2021, 11:45

#2 Re: HP 15-r000sw - Wyłącza ekran podczas startu

przez bpjl 20 grudnia 2021, 22:29
Problemem był sterownik karty graficznej Intel HD. Po paru próbach z różnymi wersjami (ze strony producenta i nie) właściwie zadziałały jakieś stare pod Windows 8.1 (pobrane ze strony HP).

Re: HP 15-r000sw - Wyłącza ekran podczas startu

przez Google Adsense [BOT] 20 grudnia 2021, 22:29