• [SZUKAM WSADU BIOS] HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 [SZUKAM WSADU BIOS] HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

przez inv4der 29 sierpnia 2018, 11:27
Witam, płyta DAX1BMB1AF0 REV:F załączam zgrany (uszkodzony) bios z prośbą o wyczyszczenie ME Regionu (wentylator chodzi na max obrotach). Po moich czyszczeniach laptop działa ale występuje problem z wentylatorem.

Obsada układowa:
CPU: Intel i5-6200U SR2EY
GPU: N16S-GT-S-A2
EC/KBC: ITE IT8987E-BXS
BIOS: W25Q64FVSIG

Pozdrawiam

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Re: [SZUKAM WSADU BIOS] HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

przez Google Adsense [BOT] 29 sierpnia 2018, 11:27

#2 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

przez inv4der 1 września 2018, 15:31
Próbowałem też na innych biosach z różnymi regionami i bez dmi (wyciągnięte z pliku aktualizacji) lecz występuje System Temperature (90D) i się wyłącza po pewnym czasie. Poza tym nie mogę zrobić na żadnym biosie Update z pod windowsa tzn bios się wgrywa następuje reset i system znów się ładuje bez aktualizacji.
Posiada ktoś sprawny wsad pod tą platformę ?

#4 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

przez inv4der 1 września 2018, 18:19
Na 1-wsadzie brak obrazu, na 2-wsadzie jest obraz wentylator chodzi ciągle na wysokich obrotach i wyłącza się laptop przed uruchomieniem windowsa.

#5 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

przez matic 1 września 2018, 18:31
inv4der napisał(a):Na 1-wsadzie brak obrazu, na 2-wsadzie jest obraz wentylator chodzi ciągle na wysokich obrotach i wyłącza się laptop przed uruchomieniem windowsa.
Try to transfer the ME-region from your old (original) BIOS dump to the BIOS_2 from the link, where the fan is at max speed and the laptop turns off.

#6 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

przez inv4der 1 września 2018, 18:55
Zrobiłem tak i laptop raz odpalił z "Flashing Boot Block" i teraz się nie włącza na tym biosie.

#8 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

przez inv4der 2 września 2018, 11:54
Po wgraniu powyższego wsadu za pierwszym uruchomieniem wentylator działał ok (też tak miałem na niektórych wsadach przeze mnie robionych) lecz przy następnym odpaleniu już chodzi na maxa po jakimś czasie sam się wyłącza i przy ponownym włączeniu jest błąd (90D). Problemem też jest brak możliwości zrobienia updatu biosu z windowsa mógł by to naprawić.
Może uszkodzenie jest w czym innym - sam wentylator podmieniłem z podobnego hp identyczny ale to nie to.

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).