• HP Pavilion 15 czarny ekran po przełaczeniu Legacy support enabled

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 HP Pavilion 15 czarny ekran po przełaczeniu Legacy support enabled

przez jaceksz 1 kwietnia 2015, 13:48
Witam
Mam na warsztacie HP Pavilion 15-b020ew.
Laptop po zalaniu i naprawie płyty nie chciał uruchomić win 8 .
W kółko robił naprawę systemu bez skutku.
Chciałem sprawdzić jak działa na win 7 i przełączyłem w biosie " legacy support " na enable.
Od tego momentu mam czarny ekran . Nie wiem dlaczego.
Wgranie programatorem nowego biosu przywraca laptopa do działania, do momentu przełączenia w biosie tej opcji.
Nie mam pojęcia o co chodzi, czy miał ktoś tako przypadek ?

Re: HP Pavilion 15 czarny ekran po przełaczeniu Legacy support enabled

przez Google Adsense [BOT] 1 kwietnia 2015, 13:48

#2 Re: HP Pavilion 15 czarny ekran po przełaczeniu Legacy support enabled

przez spicter 8 kwietnia 2015, 22:37
Problem dosyć znany na zagranicznych forach - zwłaszcza supportu HP.

Niestety wiele z pytań użytkowników mających czarny ekran po zmianie tej funkcji BIOS pozostaje bez odpowiedzi.

Czy ew. po włączeniu Legacy Support - zapisaniu konfiguracji BIOS - masz obraz na wyjściu HDMI lub VGA, kiedy nie występuje na LCD?

Piszą również, że laptop przywrócisz dożycia resetując ustawienia BIOS, więc nie koniecznie zawsze przez programator.

Czy próbowałeś wgrać na programatorze inną najnowszą wersję BIOS z HP do tego modelu?

Re: HP Pavilion 15 czarny ekran po przełaczeniu Legacy support enabled

przez Google Adsense [BOT] 8 kwietnia 2015, 22:37
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).