Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
- Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
- Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
- Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).
Re: IC charger ISL9538CH zamiana na ISL9538H
przez Google Adsense [BOT] • 20 kwietnia 2024, 02:39
Odpowiedź jest prosta: NIE WIADOMO. Ponieważ datasheet do żadnego z tych układów nie jest dostępny (jest tylko tzw. "data short", który nic nie mówi o funkcjach konkretnych pinów i ich numeracji), bez fizycznej podmiany jednego układu na drugi nie jest możliwe potwierdzenie, czy układy są zamienne 1:1. Zatem jedyne, co Ci pozostaje, to wykonać stosowną próbę i podzielić się tutaj jej efektami dla potomności.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Na płycie na której testowałem podobną podmianę (LA-F712P) oryginalnie był charger ISL9538HRTZ. Nie miałem takiego pod ręką więc wstawiłem ISL9538CHRTZ. Płyta ożyła niestety nie ładowała baterii. Rozpoznawała baterię, w systemie (i w BIOS) była informacja, że ładuje ale procent naładowania się nie zmieniał. Po podmianie na ISL9538HRTZ. Wszystko działa poprawnie. Także w moim przypadku zamiana ISL9538HRTZ na ISL9538CHRTZ nie działa poprawnie. Nie wiem jak w drugą stronę. Może to komuś pomoże.
Re: IC charger ISL9538CH zamiana na ISL9538H
przez Google Adsense [BOT] • 26 maja 2024, 21:18
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).