• Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez Pcfan 20 września 2012, 13:54
Jak w temacie.
Posiadam programator Willem pro4 ISP, czy mógłby prosić o instrukcję krok po kroku jak zaprogramować ten bios.

Szukałem, niestety nic co by mi coś mówiło nie znalazłem.

Czy ktoś mógłby również napisac coś o programowaniu za pomocą ISP?

Czekam na odpowiedź.

Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez Google Adsense [BOT] 20 września 2012, 13:54

#2 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez marek216 20 września 2012, 14:42
Jakiej oczekujesz instrukcji ?
Wybierasz EN25F80
Jeśli kostka wymaga podstawki to montujesz w podstawce.

ISP sobie daruj - pewniejsze programowanie jest poza układem.

#3 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez Pcfan 20 września 2012, 20:33
Chodzi o to, że nie mogę znaleźć tego układu na listach w programach jakie dostałem do
willem-a. Mógłbym prosić kolegów aby podali nazwę/wersje programu jakiego mam użyć ?

Jeśli będę miał program to mi pokaże w którą podstawkę mam wstawić układ. (podstawkę do układu wykonałem).

Mam nadzieję, że zrozumiale opisuje mój problem i proszę o wyrozumiałość, dopiero zaczynam przygode z programowaniem bios-u.

P.S.
Pytałem o ISP dlatego, ze do niej wystarczy klips (tymczasowo nawet można dolutować kabelki i to niekoniecznie na płycie ).

#4 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez marek216 20 września 2012, 20:48
Tu masz najlepszą wersję softu dla willema

Obrazek

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#5 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez Pcfan 20 września 2012, 20:57
To jeszcze jedno (pewnie powiecie ze laickie) pytanie. w które gniazdo mam włozyć podstawkę z układem? I tak na przyszłość . Z czego to wynika ?

// Posty scalono

Zakładałem wcześniej wątek dotyczący programatora willem 4 pro jednak nie uzyskałem odpowiedzi na wszystkie pytania, przez to, że kliknąłem "pomógł" i wątek został zamknięty.

Jeśli chodzi o moj problem:
Chciałbym prosić kolegów którzy pracują/pracowali na willemie 4 pro o wytłumaczenie/napisanie jak podłączyć układ pod isp ?
Który kabelek gdzie ?
Bo w żaden sposób nie moge powiązać oznaczeń z instrukcji programatora z oznaczeniem układu w datasheet. Jeśli nie porgramować przez isp to w którą podstawkę to wpiąć. Dodam, że chodzi mi o układ 25vf016b podstawkę z pinami sobie zrobiłem jednak nie wiem co dalej.

Wersja programu na jakiej pracuje to 98d12c3.

#6 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez marek216 29 września 2012, 11:11
Określ się jaki układ
SST wybierasz w innym miejscu.

Obrazek

Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

przez Google Adsense [BOT] 29 września 2012, 11:11
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).