• Monitor Fujitsu KD02902-6132 - zmiana komunikacji z PoweredUSB 12V na USB 2.0 A

#1 Monitor Fujitsu KD02902-6132 - zmiana komunikacji z PoweredUSB 12V na USB 2.0 A

przez mlik 5 listopada 2024, 17:32
Witam,

potrzebuje przerobić komunikację w monitorze kasowym Fujitsu KD02902-6132 (oznaczenie płyty głównej: 1P00B095-01) z PoweredUSB zasilanego 12V na zwykły USB 2.0 typu A. Znalazłem pinout złącza PoweredUSB i rozpisałem sygnały na płycie głównej. Moim zamiarem było podłączenie się pod komunikacje USB (D+ D-) i zasilenie osobno płyty zasilaczem 12V. W oryginalnym złączu nie było wyprowadzenia zasilania 5V, więc do złącza USB 2.0 A podłączyłem zasilanie 5V (bezpośrednio z cewki - zdjęcie) i masę. Nie wiem czy moja logika jest prawidłowa, ale gdy podłączam monitor pod komputer to system nie rozpoznaje urządzenia. Główny chip który umożliwia podłączenie monitora po USB to DisplayLink DL-125. Jedynie co udało mi się znaleźć to, że obsługuje komunikację USB 2.0.

Obrazek
Obrazek

EDIT:
Temat do zamknięcia. Nie potrzebnie podłączałem 5V. Wystarczy D+ D- i masa.

Re: Monitor Fujitsu KD02902-6132 - zmiana komunikacji z PoweredUSB 12V na USB 2.0 A

przez Google Adsense [BOT] 5 listopada 2024, 17:32