Cześć. Dostałem uszkodzone karty do naprawy(mam dwie sztuki takie same z takim samym objawem). Wentylatory działają i wszystkie napięcia się pojawiają ale obrazu brak. Zwarć nie znalazłem więc wziąłem się za BIOS. Problem w tym, że na techpowerup wszystkie pliki BIOS mają 256KB, a mój ma 512KB. Znalazłem BIOS na forum MSI o prawidłowym rozmiarze, po wgraniu wsadu i uruchomieniu karty zaczęły mocniej piszczeć dławiki i spaliła się przetwornica U502 CHL8510CR. Ten nowy BIOS byłby nieprawidłowy? Jeszcze mi się nie zdarzyło aby wyszła taka sytuacja po wgraniu BIOS-u. Na oryginalnym BIOS-ie nagrzewało się normalnie GPU. Od czego zacząć diagnostykę poza wymianą uszkodzonej przetwornicy. Według S/N pobrałem prawidłowy 602-V341-66SB161101XXXX
Teraz zauważyłem, że BIOS z techpowerup powinien być prawidłowy bo po zaznaczeniu 262144B mam całą zawartość wsadu, reszta do 512KB jest pusta.
Karta diagnostyczna z drugą kartą zatrzymuje się na kodzie 2A. Druga karta miała BIOS 1H, zmieniłem na BIOS 2H ale nic to nie dało.
Teraz zauważyłem, że BIOS z techpowerup powinien być prawidłowy bo po zaznaczeniu 262144B mam całą zawartość wsadu, reszta do 512KB jest pusta.
Karta diagnostyczna z drugą kartą zatrzymuje się na kodzie 2A. Druga karta miała BIOS 1H, zmieniłem na BIOS 2H ale nic to nie dało.