• Najpopularniejsze sita BGA

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Najpopularniejsze sita BGA

przez waluszek 2 grudnia 2010, 17:44
Witajcie koledzy.

Jestem w trakcie doposażania serwisu i potrzebuję waszej rady i doświadczenia,
a mianowicie:
chcę zakupić sita do BGA, ale nie wiem czy wszystkie są mi potrzebne. Ciekawą ofertą są sita od Basi - jest ich 80.
I tu jest pytanie: czy warto kupić od razu wszystkie, czy są jakieś sita, które stosuje się w laptopach najczęsciej?

Bo jak wyczytałem, te od Basi są dobrej jakości.

Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez Google Adsense [BOT] 2 grudnia 2010, 17:44

#2 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez michallus 2 grudnia 2010, 18:02
Od razu wszystkie. Pojedynczo wyjdzie dużo drożej.

#3 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez waluszek 2 grudnia 2010, 18:07
W takim razie rozumiem że polecasz te od Basi i te 80 to dobra oferta ?

#4 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez Usunięty Użytkownik 1038 2 grudnia 2010, 18:12
W zupełności wystarczająca. Sita dobrej jakości.

#5 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez waluszek 2 grudnia 2010, 18:27
Ok czyli wszystko już wiem

a czy możecie koledzy polecić jakiś dobry topnik
bo czytałem parę postów ale nie wywnioskowałem z tego za dużo ?

#6 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez arvika 2 grudnia 2010, 18:51
Brown Flux Jelly, Future HF rework jelly, Kester TSF6502

#7 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez DjDave 11 grudnia 2010, 01:56
arvika napisał(a):Brown Flux Jelly, Future HF rework jelly, Kester TSF6502

Czy wymienione przez ciebie topiki są zbliżone do siebie jakościowo? Posiadam ten ostatni.

#8 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez arvika 11 grudnia 2010, 10:26
Tak, wszyskie należą do tych "lepszych". Są różne opinie, Kester zazwyczaj uważa się za najlepszy.

#9 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez frankie 11 grudnia 2010, 21:45
Kupiłem na ebay-u ostatnio zestaw 146 sit - koszt z przesyłką 280 zl (uzytkownik easysupply)
Sita bezproblemowe i załatwiają temat większości układów.
Poproś o wysłanie jako "gift" w moim przypadku na cle sie nie czepiali.

#10 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez hanomag 25 maja 2011, 22:54
frankie napisał(a):Kupiłem na ebay-u ostatnio zestaw 146 sit - koszt z przesyłką 280 zl (uzytkownik easysupply)
Sita bezproblemowe i załatwiają temat większości układów.
Poproś o wysłanie jako "gift" w moim przypadku na cle sie nie czepiali.

Czy są to sita do grzania bezpośredniego? Obecnie korzystam z kiepskich sit z ramką i planuję wymienić je na inne. Jak sprawują się te sita koledze? Jeśli są do bezpośredniego, to czy nie wyginają się?

#11 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez pijan4 25 maja 2011, 23:56
Witam

Polecam topnik Wartona future hf rework. Co do sit najlepiej kupic od razu wieksza ilosc, zaoszczedzisz po 1 pieniadze po 2 czas.(twoj i klienta). Najczesciej jak narazie korzysta sie z sit do ukladow NVIDIA, ale coraz czesciej padaja takze uklady ati.

#12 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez DjDave 26 maja 2011, 09:56
Miałem zarówno Wartona jak i Kestera i Kester jest zdecydowanie lepszy a to dlatego że nie kopci jak Warton i po ostygnięciu nie twardnieje jak Warton.

#13 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez kiero36 17 czerwca 2011, 08:56
Witam.

Ze względu na to, że u "Basi" już nie ma tego zestawu 80 sit do grzania bezpośredniego, zastanawiam się nad ofertą 107 sztuk ze strony Lapkop.Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby zweryfikować, lub doradzić, ewentualnie polecić jakiś zestaw w dobrej cenie?

Pozdrawiam
Piotr.

#14 Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez DjDave 17 czerwca 2011, 14:31
Korzystam i polecam zestawy z eBay.com. Im większy zestaw tym lepiej.

Re: Najpopularniejsze sita BGA

przez Google Adsense [BOT] 17 czerwca 2011, 14:31
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).