• Naprawa kamery termowizyjnej TE-Q1

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Naprawa kamery termowizyjnej TE-Q1

przez danielb406 15 kwietnia 2022, 12:26
Witam. W kamerce uszkodzone jest gniazdo micro USB, ścieżki sygnałowe zlutowałem, lecz pad z nóżką od 5V jest w górze i zasilanie nie idzie dalej. Co robić? 5 razy wolę przemyśleć każdy ruch, nie chcę się z nią rozstawać. Jest to nóżka pierwsza z prawej, dodaję też fotkę z drugiej strony z dwoma rezystorami o wartości „0” i kondensatorem - do niego chyba idzie te 5V…

Zrobiłem. Udało się wyskrobać pod ścieżką +5V i zlutować. 2 nóżki po drugiej stronie zlutowałem bezpośrednio do masy bo przelotka bardzo krucha była i co nie wyskrobałem to odrywało się. A ciężko się robi gdy lutownica za 200zł ma grot 3 razy większy niż scieżka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Re: Naprawa kamery termowizyjnej TE-Q1

przez Google Adsense [BOT] 15 kwietnia 2022, 12:26
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).