• Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez Google Adsense [BOT] 14 lutego 2012, 15:55

#2 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez dodommc 14 lutego 2012, 16:34
Nareszcie jakiś konkretny tutorial. Teraz już będę wiedział jak naprawiać takie komputery! :)

#3 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez PureEvil 14 lutego 2012, 16:57
Teraz z czystym sumieniem powiem szefowi, żeby sprzedał maszynę do BGA :twisted:

#4 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez oneeye 14 lutego 2012, 17:20
No i po co to upubliczniłeś? Teraz wszyscy będą wiedzieć jak naprawiać chipsety nVidii. :/

#5 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez patol 14 lutego 2012, 21:04
PureEvil napisał(a):Teraz z czystym sumieniem powiem szefowi, żeby sprzedał maszynę do BGA

E tam sprzedał, przecież nikt nie kupi, szczególnie jak dojrzy taki wspaniały tutorial.

#6 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez marioj77 14 lutego 2012, 21:48
Maszynę lepiej sobie zostaw, jeszcze nikt nie opisał metod napraw ati/amd/inteli :)

#7 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez Usunięty Użytkownik 402 14 lutego 2012, 23:01
Metoda jest kozacka, ale zaprezentowana do granic możliwości jak należy- flux, osłona przed ciepłem, właściwa temperatura. O ile ktoś poczyni jak w tym poradniku o tyle lepiej. Zawsze to lepsze niż eksperymenty z piekarnikiem lub świeczki czy palniki gazowe. Poradnik daje jakąś nadzieję na usprawnienie komputera i jest szansa że jako tako będzie w środku wyglądał. Ostatnio mam najazd komputerów po kowalu to archiwum na stronie wzbogaci się o kolejne zdjęcia.

-------------
Zapomniałem dodać że powyższy tekst był pisany przez pod wpływem emocji i przez szalonego naukowca. Proszę go nie brać na poważnie :mrgreen:

#8 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez arvika 14 lutego 2012, 23:28
Na tej samej stronie widziałem kiedyś instruktaż przekładania talerzy w dysku. Stronę należy traktować wyłącznie humorystycznie.

#9 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez webphoto 15 lutego 2012, 00:49
Panowie, zwróćcie uwagę, że stworzenie takiej strony do zadań najtrudniejszych nie należy. W zamian za to "Profesjonalne zestawy do naprawy PS3, układów nVidia etc." w skład których wchodzi "flux", podkładka miedziana, pistolet do usuwania farby i obszerna instrukcja na temat zimnych lutów sprzedają się w zastraszającym tempie :D

"KONIEC ŻEROWANIA NA BIDNYCH LUDZIACH I CZEPANIA KOKOSUF NAPRAWIAJĄC ZIMNE KULKI!" Trza się wziąść za uczciwą pracę

:twisted:

#10 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez pocinas 21 lutego 2012, 00:54
Ja mam coś lepszego i tańszego w rozwiązaniu, co prawda tylko kart VGA Modułowych. Piekarnik w domu każdy ma, więc po co kupywać Opalarkę.
Tutek pod tytułem "Jak piekłem kartę graficzną w piekarniku - HIT!" Faktycznie jest HIT

http://www.portal24h.pl/forum/jak-piek- ... 17639.html

#11 Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez patol 21 lutego 2012, 11:30
@pocinas najważniejszy punkt w tym poradniku jaki należy wykonać to:
14. Krótka modlitwa i włączamy laptopa...
Bez tego karta na pewno nie będzie działać.:lol:

Re: Naprawa płyt z nVidia na pokładzie

przez Google Adsense [BOT] 21 lutego 2012, 11:30
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).