Ostatnio edytowano 7 kwietnia 2012, 04:01 przez Vogelek23, łącznie edytowano 1 raz. Powód: Edytowano tytuł i treść posta.
Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
Re: OCCT Perestroika 4.1.0 - do testów obciążeniowych CPU i GPU
przez Google Adsense [BOT] • 1 marca 2012, 23:20
#2 Re: OCCT Perestroika 4.1.0 - Obciąża CPU na 100% iwszystkie rdzenie, GPU też testuje
przez Usunięty Użytkownik 402 • 5 marca 2012, 00:16
Przetestowałem na toshibie x205 i tak> cpu T9300 testuje oba rdzenie- wynik max 65°c, GPU testuje niestety tylko jeden- wynik kiepski 80°c i rośnie, przerwałem test.
Gpu akurat jeszcze 8600GT ze stara datą. Samo włączenie programu powoduje już 20procentowe obciążenie cpu, po uruchomieniu testu dociska go na maksa.
Gpu akurat jeszcze 8600GT ze stara datą. Samo włączenie programu powoduje już 20procentowe obciążenie cpu, po uruchomieniu testu dociska go na maksa.
#3 Re: OCCT Perestroika 4.1.0 - Obciąża CPU na 100% iwszystkie rdzenie, GPU też testuje
przez pocinas • 5 marca 2012, 11:03
Osobiście odnośnie testowania CPU, ostatnimi czasy używałem EVERESTa i moduł "System Stability Test", który obciążał wszystkie rdzenie na raz. Jeszcze wcześniej używałem Othos Prime był fajny ale niestety tylko 2 rdzenie obciążał mimo że ich więcej było.
Po Evereście używam teraz właśnie OCCT
OCCT PERESTROIKA nie dość że ciśnie wszystkie rdzenie na max to mimo to zauważyłem że wyciąga z CPU jeszcze więcej nic Everest, bynajmniej tak temperatura wskazuje bo po teście OCCT jest o kilka st więcej.
A tak nawiasem mówiąc zna ktoś program bo szukam, co obciąża jednocześnie na 100% i CPU i GPU?
Po Evereście używam teraz właśnie OCCT
OCCT PERESTROIKA nie dość że ciśnie wszystkie rdzenie na max to mimo to zauważyłem że wyciąga z CPU jeszcze więcej nic Everest, bynajmniej tak temperatura wskazuje bo po teście OCCT jest o kilka st więcej.
A tak nawiasem mówiąc zna ktoś program bo szukam, co obciąża jednocześnie na 100% i CPU i GPU?
#7 Re: OCCT Perestroika 4.1.0 - do testów obciążeniowych CPU i GPU
przez Usunięty Użytkownik 402 • 2 sierpnia 2012, 11:16