• Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez patol 28 maja 2012, 11:32
Witam.
Mam problem z zaprogramowaniem układu 29LV008CBCT na Vellonie VP590. Układ ładnie daje się odczytywać, elegancko się kasuje, jednak podczas programowania wyskakuje błąd. Pomyślałem że układ jest "walnięty" więc zacząłem programować inne kostki które posiadam. Niestety one zachowują się tak samo.
Układy jakie próbowałem programować:
MX 29LV008CBTC
MX 29LV008CTTC
AMIC A29L008ATV
Błąd jaki mi wyskakuje to:
Kod: Zaznacz cały>>.Auto Program......
>>.Erase......
>>.Program......
>>Device Address:00001008H  Device Data:00H  Buffer Data:F8H
>>Auto Program fail!
>> 10,34Sec
----------------------------!

Spotkał się może ktoś już z takim problemem?

Re: Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez Google Adsense [BOT] 28 maja 2012, 11:32

#2 Re: Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez willyvmm 28 maja 2012, 11:37
Podnieś nieco napięcie programowania, wyczyść dokładnie styki adaptera.

#3 Re: Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez patol 28 maja 2012, 11:41
Styki wyczyszczone, do jakiego maksymalnie napięcia mogę podnieść VCC oraz VPP?

#4 Re: Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez dodommc 28 maja 2012, 12:01
Miałem podobny problem z VP990. Trzeba było zaktualizować program i sam programator. Ewentualnie czasami pomagało włączenie opcji " Slow Program/Read" (pod oknem z komunikatami).

#5 Re: Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez patol 28 maja 2012, 12:16
Opcji " Slow Program/Read" już próbowałem niestety nic nie zmienia.

#6 Re: Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez willyvmm 28 maja 2012, 14:44
W Datasheecie popatrz jakie max można dać.

#8 Re: Pamięć 29LV008 - Vellon VP590 błąd programowania

przez patol 29 maja 2012, 09:43
Problemem okazało się jednak zabrudzenie. Po wymyciu zarówno układu jak i podstawki w wanience, układ dał się zaprogramować. Dziwi mnie tylko to, że program nie zgłaszał, że któraś nóżka nie ma styku. Dziękuję wszystkim udzielającym się w temacie. Pozdrawiam