kjedrocha napisał(a):danb napisał(a):http://allegro.pl/plyta-glowna-hp-pavilion-dv6000-i1727805853.html
"Wszystkie wystawiane przeze mnie płyty są pozostałością po wymianie na nową nie kombinowane."
No jeśli ta płyta jest "nie kombinowana", to notebook musiał mieć niesprawny wentylator, bo tak się grzał, że chyba większość podzespołów z płyty wyparowała; na pewno nie ma GPU, NB,SB. Ale widzę, że jedna kostka GDDR jeszcze się ostała.
Kiedyś nabyłem używaną płytę do ASUSa A6R przez serwis aukcyjnym. Sprzedający pisał, że z płytą wszystko w porządku, działa stabilnie itp, tylko niema gniazda zasilania.
Pomyślałem, że wlutuję i po krzyku. Przyszła płyta a na miejscu gniazda zasilania wycięta dziura w laminacie. Rzeczywiście płyta działała z baterii, ale z zasilaniem trzeba było się wlutować wgłąb płyty a gniazdo zamontować "na patencie" aby miało to ręce i nogi.
Oczywiście zwrotów brak, sprzedający przecież opisał. Nie robiłem afery bo czasu też było szkoda. Ale daje to do myślenia, jaki tupet trzeba mieć, żeby takie badziewie wciskać.