• Plafon LED miga - czy to wina driverów?

#1 Plafon LED miga - czy to wina driverów?

przez bpjl 11 sierpnia 2022, 06:21
Cześć,

Po uruchomieniu Driverów LED w tym temacie - driver-led-torbo-electrical-tb-jtg3042f-1100gp-plyta-tb-jtg45w-nie-uruchamia-sie-t68150.html zamontowałem je na swoje miejsca w plafonie. Niestety po podłączeniu przewodów i uruchomieniu dzieje się coś takiego:

Czyżby jednak te drivery były do wymiany? Od samego początku zastanawiało mnie podłączenie zestawów LED w tym plafonie. Wygląda ono tak:
Obrazek

Co ma na celu takie połączenie?

Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

przez Google Adsense [BOT] 11 sierpnia 2022, 06:21

#2 Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?  [ROZWIĄZANY]

przez matic 11 sierpnia 2022, 07:51
bpjl napisał(a):Od samego początku zastanawiało mnie podłączenie zestawów LED w tym plafonie. Wygląda ono tak:
[ Obrazek ]
Co ma na celu takie połączenie?
Hello!
This connection seems wrong. Are you sure that the wires are connected as it was the originally?

Connect the wires as on the following picture and try again.
Obrazek
I also suggest you to replace the wires, because on sam parts of them the insulation is missing.

#3 Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

przez bpjl 11 sierpnia 2022, 08:04
matic napisał(a):Are you sure that the wires are connected as it was the originally?

Yes. That's why I drew it for myself and marked the cables. But it seemed very strange to me.
matic napisał(a):Connect the wires as on the following picture and try again.

When I connect in this way, it is also not good. After connecting one line, let's say C, the LEDs of this line are shining but slightly flickering. When I put the W line, everything goes out. It happens on both drivers.

It looks like these drivers can't do it.
matic napisał(a):I also suggest you to replace the wires, because on sam parts of them the insulation is missing.

The insulations are fine. It looks like this because of poor light conditions and low movie quality.

#4 Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

przez bpjl 12 sierpnia 2022, 19:26
Nie było już czasu i chęci w tym grzebać więc wymieniłem drivery na nowe. Niestety stare były podwójne a takie, jeszcze o takich parametrach, bardzo ciężko dostać. Dlatego zamontowałem 4 pojedyncze. Teraz wszystko świeci jak należy:
Obrazek

Re: Plafon LED miga - czy to wina driverów?

przez Google Adsense [BOT] 12 sierpnia 2022, 19:26