• Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

przez najdzik 30 czerwca 2013, 23:28
Witam

Zakupiłem ostatnio stację LY-IR PRO SC v3.Do stacji była dołączona płyta ze sterownikami i oprogramowaniem.

Problem w tym że program do tej stacji nie działa, a dokładniej działa ale nie rysuje wykresu temperatury.
Wyczytałem gdzieś na forum że to znany problem a rozwiązaniem jest soft ze stacji ACHI (ACHI-IR Soft).

Jeżeli byłaby taka możliwość to czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi podesłać soft od stacji ACHI lub chociaż działający do stacji LY.

Ew. można zostawić na forum, tak żeby komuś innemu się przydał.

Ja przekopałem chyba cały internet w poszukiwaniu softu ACHI IR SOFT jednak bez efektów.

Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

przez Google Adsense [BOT] 30 czerwca 2013, 23:28

#2 Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

przez gathor 1 lipca 2013, 00:50
najdzik napisał(a):Ja przekopałem chyba cały internet w poszukiwaniu softu ACHI IR SOFT jednak bez efektów.

Czy aby na 100% cały? Mi to zajęło mniej niż 10 sekund.
http://www.datacentre.thebgastation.com/control-soft/achi-soft/

#3 Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

przez najdzik 1 lipca 2013, 01:09
gathor napisał(a):
najdzik napisał(a):Ja przekopałem chyba cały internet w poszukiwaniu softu ACHI IR SOFT jednak bez efektów.

Czy aby na 100% cały? Mi to zajęło mniej niż 10 sekund.
http://www.datacentre.thebgastation.com/control-soft/achi-soft/

Tak, na 100% cały.Byłem i na tej stronie ale...Oops! That page cannot be found.

:)

-- Dodano: poniedziałek, 1 lip 2013, 16:11 --

Dziękuje koledze proservice za przesłanie działającego programu do stacji.

Soft wrzucam na forum, w razie gdyby ktoś chciał skorzystać.

Program działa rewelacyjnie z moją stacją LY-IR-PRO-SC v3

-- Dodano: poniedziałek, 1 lip 2013, 22:35 --

Nie do końca działa ten program.

Soft się łączy, rysuje wykres, i działa bardzo szybko i sprawnie, ale jak chcę wysłać ustawienia profilu to sprawa ma się następująco:

- dla parametru np. r1=1,00 softy wysyła ustawienia r1=3,00
- nie da się wpisać w soft ustawienia r1=0,45 ponieważ nie przyjmuje on przecinka, a gdy wpisze się kropkę to przy wysyłaniu wywala błąd że nie ma takiego parametru.

Jakieś pomysły ??

Może ktoś dorzuci inny soft lub soft od AHCI ??

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

przez Google Adsense [BOT] 1 lipca 2013, 01:09
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).