Forumsregeln: Die Forumsregeln lesen
- Der Titel des Themas sollte Folgendes enthalten: den Hersteller der Maschine, das vollständige Modell und die kurze Beschreibung des Fehlers.
- Die Themennachricht sollte enthalten: einen PCB-Markierungscode (im Falle von Hardware-Reparaturen), erweiterte Beschreibung des Fehlers, Was wurde überprüft/ersetzt/gemessen + Schlussfolgerungen und, die Frage. Wenn Sie keinen PCB-Markierungscode finden können, du solltest lesen DIESES THEMA. Wenn Sie immer noch keine PCB-Markierungscode finden können, laden Sie bitte ein sauberen Fotos von beiden Seiten des Motherboards - ist es erforderlich, alle Filme und Module zu entfernen, die möglicherweise diese Markierungen abdecken könnte.
- Bevor Sie ein neues Thema veröffentlichen, sollten Sie alle Themen im Unterforum AUSBILDUNGEN lesen und machen Sie eine vorläufige Diagnose basierend auf dem Inhalt dieser Ausbildungen.
- Das Hochladen vollständiger Anweisungen/Schaltpläne oder BIOS-Dateien / Firmware (oder das Verlinken auf andere Websites mit solchen Dateien) ist STRENG VERBOTEN. Sie können nur den kleinen Teil der Anweisung/Schaltplans oder den Link zur BIOS-Datei in UNVERIFIZIERTE BIOS-DATEIEN platzieren, der die Diagnose und Reparatur für den Themenautor vereinfacht. Sie können nicht mehr als eine vollständige Seite mit Anweisungen/Schaltplänen pro einzelnem Thema platzieren. Die Datei darf keine sichtbaren Wasserzeichen, "vertraulichen" Markierungen, E-Mail-Adressen usw. enthalten.
- Pro Thema darf nur eine fehlerhafte Maschine beschrieben werden. Für jede nächste Maschine sollten Sie ein neues Thema öffnen.
- Das Anfordern von Schaltplänen, Boardview, MB-Fotos, BIOS-Dateien oder Servicehandbüchern ist STRENG VERBOTEN. Wenn Sie irgendwelche von denen fragen wollen, sollten Sie ein neues Thema in DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Sub-Forum öffnen.
Re: XBOX 360 - błąd 0002
von Google Adsense [BOT] • 22 Oktober 2010, 21:28
#4 Re: Problem z xboxem.Wiem, że to nie laptop, ale podobna budowa.
von ozox • 23 Oktober 2010, 11:20

NTD60N02R: Power MOSFET 25V 62A 10.5 mOhm Single N-Channel DPAK:
http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/NTD60N02R-D.PDF

http://cgi.ebay.it/NCP5331-/320277326236
#7 Re: Problem z xboxem.Wiem, że to nie laptop, ale podobna budowa.
von Lakier88 • 23 Oktober 2010, 12:40
gathor hat geschrieben:Ostatnio jak robiłem 3ROD problem leżał po stronie zasilacza. Może sprawdź najpierw w tą stronę.
To oczywiście sprawdzone w pierwszej kolejności.
Teraz muszę poszukać jakiegoś xboxa-trupa z 2008 roku, bo w starszych są inne elementy, bo pod zasilacz 203W i raczej nie będą pasować do nowej płyty głównej.
EDIT:
Zapomniałem, że w kartonie miałem xboxa na części. Przelutowałem te 3 układy i niestety nadal 0002 :(. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
#9 Re: Problem z xboxem.Wiem, że to nie laptop, ale podobna budowa.
von gathor • 23 Oktober 2010, 20:05
Nawet jeśli wygrzejesz układ daję ci słowo, że padnie po max 3 dniach. Stare "iksy" mają problemy z CPU i bardzo często one właśnie w nich "padają"
Kiedyś bawiłem się w wygrzewanie CPU w starych konstukcjach "iksów", ale w wielu przypadkach samo grzanie nie pomaga. Podmień go najlepiej od razu.
A tak apropos.
Sporo części z nowszych konsol pasuje do modeli starszych.
Kiedyś bawiłem się w wygrzewanie CPU w starych konstukcjach "iksów", ale w wielu przypadkach samo grzanie nie pomaga. Podmień go najlepiej od razu.
A tak apropos.
#10 Re: Problem z xboxem.Wiem, że to nie laptop, ale podobna budowa.
von Lakier88 • 23 Oktober 2010, 20:32
gathor hat geschrieben:Nawet jeśli wygrzejesz układ daję ci słowo, że padnie po max 3 dniach. Stare "iksy" mają problemy z CPU i bardzo często one właśnie w nich "padają"
A tak apropos.
To jest nowsza konstrukcja, bo z 2008 roku, wiec to nie jest stary model CORE, tylko już FALCON. Szczerze mówiąc to wątpię, że to jest wina CPU, bo konsola chociaż by się włączała, a obecnie się włącza i od razu wyłącza, jest to uszkodzenie układu zasilania raczej. Podmienię wszystkie tranzystory i zobaczę, może ruszy, jak nie to na części pójdzie.
#12 Re: Problem z xboxem.Wiem, że to nie laptop, ale podobna budowa.
von Lakier88 • 24 Oktober 2010, 00:49
grisza69 hat geschrieben:Albo masz odlutowane GPU , własnie w tej chwili smażę taką z podobnym objawem , podgrzałem delikatnie GPU zobaczyłem "zielone światło" - wymieniam teraz kulki pod GPU.
Naprawde miales taki objaw, ze diody pokazuja sie natychmiast po wlaczeniu x'a i wylacza sie zasilacz? Jezeli tak, to czekam na nowy preheater i zabieram sie za gpu, bo niestety ale teraz mam za maly i plyty od xboxa strasznie sie wyginaja...
#13 Re: Problem z xboxem.Wiem, że to nie laptop, ale podobna budowa.
von grisza69 • 24 Oktober 2010, 02:11
Lakier88 hat geschrieben:grisza69 hat geschrieben:Albo masz odlutowane GPU , własnie w tej chwili smażę taką z podobnym objawem , podgrzałem delikatnie GPU zobaczyłem "zielone światło" - wymieniam teraz kulki pod GPU.
Naprawde miales taki objaw, ze diody pokazuja sie natychmiast po wlaczeniu x'a i wylacza sie zasilacz? Jezeli tak, to czekam na nowy preheater i zabieram sie za gpu, bo niestety ale teraz mam za maly i plyty od xboxa strasznie sie wyginaja...
Tak

Re: Problem z xboxem.Wiem, że to nie laptop, ale podobna budowa. [GELÖST]
von Google Adsense [BOT] • 24 Oktober 2010, 20:52