Witam. Jako że na swoim prywatnym laptopie przesiaduję głównie wieczorami, jakiś czas temu zainwestowałem do swojego Della w podświetlaną klawiaturę. Wszystko super, klawisze wyraźne w nocy, nie rażą i w sumie nawet stwierdziłem że to rozwiązanie jest lepsze niż lampka w moim dotychczasowym IBM T43, tylko że Dell, prawdopodobnie z jakichś względów oszczędzania energii cały czas wyłącza podświetlenie. Świeci się ono tylko w trakcie pisania, po czym gaśnie po jakichś 15s. Próbowałem szukać czy nie ma jakichś sterowników od tego, albo nie jest to gdzieś ustalane w BIOSie, ale nic takiego nie znalazłem. Nie zależy mi aż tak na oszczędzaniu energii, tak czy siak pracuję na zasilaczu z wyjętą baterią, więc wolałbym żeby podświetlenie świeciło się cały czas gdy już je włączę. Czy ktoś się orientuje czy jest jakieś programowe rozwiązanie tego problemu?
Re: Dell E6400 - podświetlenie klawiatury.
przez Google Adsense [BOT] • 27 sierpnia 2013, 06:04
Za stroną http://forum.notebookreview.com/dell-latitude-vostro-precision/471524-latitude-e6400-backlit-keyboard-always.html:
"The FN Keys will not keep it on 100% - even on the setting "on" it turns off in 45 seconds of inactivity- you need to go the Dell Controll point system manager application and choose keyboard- in there you can set the backlight time- to always -or like me 5 min- you can also set it to trigger with the trackpad where the default does not turn on with the pad"
"The FN Keys will not keep it on 100% - even on the setting "on" it turns off in 45 seconds of inactivity- you need to go the Dell Controll point system manager application and choose keyboard- in there you can set the backlight time- to always -or like me 5 min- you can also set it to trigger with the trackpad where the default does not turn on with the pad"
Nie wysyłam schematów e-mailem ani na PW.
Re: Dell E6400 - podświetlenie klawiatury.
przez Google Adsense [BOT] • 27 sierpnia 2013, 07:20