• Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

przez adamex 8 września 2013, 09:39
Witam,

Chciałem się zapytać czy jest jakaś legalna opcja aby aktywować system na laptopie z wytartą COA bez partycji recovery? Laptop To Packard Bell TJ74, naklejka COA wytarta nie da się nic rozczytać.
Na portalach aukcyjnych sprzedają bazy do tych laptopów z COA jak to się ma z legalnością?
Czytałem też aby zapytać o kopie recovery na dvd od producenta laptopa, czy klucz jest zapisany jakoś na takim dvd?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

przez Google Adsense [BOT] 8 września 2013, 09:39

#2 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

przez iras72 8 września 2013, 11:59
Witam, pytałem o taka opcję w Microsoft. Jest w Częstochowie firma która sprzedaje takie systemy do regenerowanych komputerów, cena około 220zł.

#3 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

przez jurek1980 8 września 2013, 18:18
Wydaje mi się, że nalepianie nalepek nie jest prawidłowym działaniem. Ja skupiłbym się na zakupieniu / zdobyciu nośnika do przywrócenia fabrycznego OS. Taki nośnik współgra wtedy z zapisanym w bios OEM String i system dzięki temu aktywowany jest automatycznie.

#4 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

przez Cyb0rg 12 października 2013, 10:57
Najtańszy sposób to jak pisze @jurek1980
Każdy inny sposób który wiąże się z wykupieniem (odzyskaniem) płyty recovery - jest kosztowny.
Parę razy mi się zdarzyło że system poszedł i nie wołał aktywacji z zupełnie innej płyty z Windows 7 (nie z recovery).
Więc warto spróbować nawet ze zwykłej (tylko OEM) płyty ;)

Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

przez Google Adsense [BOT] 12 października 2013, 10:57
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).