• Jetronix-Eco - mocowanie płyty.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Jetronix-Eco - mocowanie płyty.

przez gkrz67 14 września 2013, 08:25
Witam. Czy ktoś tutaj posiada tę stację. Ciekawi mnie jak do tej stacji mocujecie nieregularne kształtem płyty ?
Wyraźnie widać, że będzie ciężko. Wszystkie uchwyty umocowane są w jednym rzędzie, bez możliwości wysunięcia którego kolwiek do przodu.

Obrazek

Cena następnej stacji którą biorę pod uwagę, jest 2X większa (RE-8500)
Zastanawiam się czy warto? Pozdrawiam.

Re: Jetronix-Eco - mocowanie płyty.

przez Google Adsense [BOT] 14 września 2013, 08:25

#2 Re: Jetronix-Eco - mocowanie płyty. 

przez adamex 14 września 2013, 09:41
Uchwyty z lewej i z prawej strony można dowolnie przesuwać góra dół. Do tej stacji będziesz chyba musiał dokupić podpórki bo inaczej płyty się wygną. Jak nie możesz uchwytem złapać części płyty to kładziesz pod tym miejscem podpórkę i nic nie ma prawa się wygiąć. Jak kupujesz Jovy-RE8500 masz stół bez podpórek, ja dokupiłem 2x podpórki JV-LSU8, które wystarczają na dopasowania każdej płyty.
Płytę nie mocujemy na sztywno tylko ma ona leżeć na bolcach tak aby nie opadła podczas grzania

#3 Re: Jetronix-Eco - mocowanie płyty.

przez gkrz67 16 września 2013, 20:32
Kurcze, ja chyba ślepy jestem, przecież tam widać jakieś podpórki. Zamierzam nabyć tę stację. Czy ktoś mógłby w kilku słowach wymienić wady i zalety. Zamierzam tego używać do naprawy laptopów, sporadycznie TV. Jeśli ktoś ma tę stację, to bardzo proszę o utwierdzeniu mnie w tym, że za te pieniądze jest to optymalna stacja.
Czytałem gdzieś na forum, że gość nie mógł uruchomić tylko górnego podgrzewacza w celu postawienia kulek. Czy nie można podgrzać delikatnie od dołu, a potem od góry?

#4 Re: Jetronix-Eco - mocowanie płyty.

przez mich133 25 września 2013, 09:33
Niedawno zakupiłem również tę stację. Jestem z niej bardzo zadowolony. Praca idzie znacznie szybciej teraz. Jak dla mnie Eco to idealne wypośrodkowanie jakości do ceny.

#5 Re: Jetronix-Eco - mocowanie płyty.

przez gkrz67 25 września 2013, 10:33
Ja w końcu zakupiłem RE8500, głównie ze względu na: manualne ustawienia, osobny stół. Co prawda, nadal mnie gryzie czy dobrze zrobiłem, ale jak na razie wszystko jest OK. Życze ci kolego sukcesów i miłego użytkowania.

Re: Jetronix-Eco - mocowanie płyty.

przez Google Adsense [BOT] 25 września 2013, 10:33