• ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

przez Szmer 14 września 2013, 17:25
Witam.

Jak w temacie. Mój kabel do ACHI dostał nóg i muszę wykonać lub zakupić nowy, ale nigdzie nie mogę znaleźć wtyku lub samego kabla.
Ma ktoś jakiś namiar na te elementy ?

Załączam zdjęcie gniazda w maszynie dla tych co nie wiedzą o które chodzi.

Obrazek

Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

przez Google Adsense [BOT] 14 września 2013, 17:25

#2 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

przez amorphe 14 września 2013, 17:57
Jeśli chodzi o sam wtyk to zdaje się, że jest to standardowy wtyk mikrofonowy (CB 3 pin) - podam link uprzedzając, że nie prowadzi do konkretnej aukcji.
Kod: Zaznacz całyhttp://allegro.pl/listing/listing.php?string=WTYK%20%20MIKROFONOWY%20%203%20PIN%20__%20CB%20%280759%29&similar=1&order=xd&link=1

#3 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

przez Szmer 14 września 2013, 18:13
Wygląda bardzo podobnie. Koszt groszowy, zakupię zobaczę czy pasuje. Jeżeli będzie ok, masz u mnie plusa kolego :).
Miłego weekendu.

#6 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ? 

przez Maniack 23 września 2013, 21:16
Niestety błąd koledzy, akurat posiadam taką stację i gniazdo RS-a jest mniejsze niż te wtyki CB 3PIN.
Do tego gniazda powinna pasować wtyczka od kompletu ( gniazdo + wtyk ) nr kat. DS1110-01-3B6. Powinna być do dostania w TME.

Nie wiem czy wolno podać link do produktu więc poszukałem sam i podaję Ci kod produktu w TME jest taki sam jak symbol producenta CONNFLY: DS1110-01-3B6 kosztuje z tego co widzę 3.88zł/szt. netto.

#7 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

przez Szmer 24 września 2013, 21:24
Wielkie dzięki maniack, kupiłem gniazdo proponowane przez kolegów wcześniej, niestety jest sporo za duże ( Fi 12, a faktycznie gniazdo wewnątrz ma 9mm ). Dzwoniłem dzisiaj do TME i faktycznie mają ten komplet i w tej cenie co podałeś. Poprosiłem sprzedawcę o zmierzenie wtyczki i pinów i to jest właśnie ta wtyczka :).
Wielki plus dla kolegi maniack i oczywiście klik POMÓGŁ.

Wtyczka będzie jutro u mnie bo zamówiłem. Problem rozwiązany, zamykam temat. Wielkie dzięki również dla innych kolegów za szybkie odpowiedzi i zainteresowanie problemem.

Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

przez Google Adsense [BOT] 24 września 2013, 21:24