• ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

Szmer 14 Вересня 2013, 17:25
Witam.

Jak w temacie. Mój kabel do ACHI dostał nóg i muszę wykonać lub zakupić nowy, ale nigdzie nie mogę znaleźć wtyku lub samego kabla.
Ma ktoś jakiś namiar na te elementy ?

Załączam zdjęcie gniazda w maszynie dla tych co nie wiedzą o które chodzi.

Зображення

Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

Google Adsense [BOT] 14 Вересня 2013, 17:25

#2 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

amorphe 14 Вересня 2013, 17:57
Jeśli chodzi o sam wtyk to zdaje się, że jest to standardowy wtyk mikrofonowy (CB 3 pin) - podam link uprzedzając, że nie prowadzi do konkretnej aukcji.
Код: Виділити всеhttp://allegro.pl/listing/listing.php?string=WTYK%20%20MIKROFONOWY%20%203%20PIN%20__%20CB%20%280759%29&similar=1&order=xd&link=1

#3 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

Szmer 14 Вересня 2013, 18:13
Wygląda bardzo podobnie. Koszt groszowy, zakupię zobaczę czy pasuje. Jeżeli będzie ok, masz u mnie plusa kolego :).
Miłego weekendu.

#5 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

amorphe 14 Вересня 2013, 20:36
marek216 написав:Dokładnie to taki
http://www.tme.eu/pl/details/mic343/zla ... rofonowe/#

Taki to jest już w stacji - potrzebny jest wtyk żeński (ale też do zdobycia w tme).

#6 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ? 

Maniack 23 Вересня 2013, 21:16
Niestety błąd koledzy, akurat posiadam taką stację i gniazdo RS-a jest mniejsze niż te wtyki CB 3PIN.
Do tego gniazda powinna pasować wtyczka od kompletu ( gniazdo + wtyk ) nr kat. DS1110-01-3B6. Powinna być do dostania w TME.

Nie wiem czy wolno podać link do produktu więc poszukałem sam i podaję Ci kod produktu w TME jest taki sam jak symbol producenta CONNFLY: DS1110-01-3B6 kosztuje z tego co widzę 3.88zł/szt. netto.

#7 Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

Szmer 24 Вересня 2013, 21:24
Wielkie dzięki maniack, kupiłem gniazdo proponowane przez kolegów wcześniej, niestety jest sporo za duże ( Fi 12, a faktycznie gniazdo wewnątrz ma 9mm ). Dzwoniłem dzisiaj do TME i faktycznie mają ten komplet i w tej cenie co podałeś. Poprosiłem sprzedawcę o zmierzenie wtyczki i pinów i to jest właśnie ta wtyczka :).
Wielki plus dla kolegi maniack i oczywiście klik POMÓGŁ.

Wtyczka będzie jutro u mnie bo zamówiłem. Problem rozwiązany, zamykam temat. Wielkie dzięki również dla innych kolegów za szybkie odpowiedzi i zainteresowanie problemem.

Re: ACHI IR PRO SC - gdzie dostać wtyczkę do gniazda RS232 lub cały kabel ?

Google Adsense [BOT] 24 Вересня 2013, 21:24

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей