• Problem ze stacja Focus XKAR

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Problem ze stacja Focus XKAR

kamil198405 2 Листопада 2013, 16:10
Witam
Mam kilka pytań dotyczących tej stacji. Dziś stałem się jej posiadaczem kupiłem ją bez termopar oraz kabla łączącego stacje z podgrzewaczem i tutaj zaczynają się moje pytania: Czy stacja może pracować bez podłączonych termopar oraz bez połączonego stacji z podgrzewaczem. Moje pytania wynikają z tego iż nie mogę uruchomić stacji tzn. mogę zmieniać profile start stop działa niestety nie uruchamiają się ani kompresor ani vaccum. Proszę pomóżcie utopiłem trochę grosza w tej stacji.

-- Dodano: niedziela, 3 listopada 2013, 13:45 --

ponawiam

Re: Problem ze stacja Focus XKAR

Google Adsense [BOT] 2 Листопада 2013, 16:10

#2 Re: Problem ze stacja Focus XKAR

ossicw 6 Листопада 2013, 06:13
Stacja ma opcję tzw. czytania profilu. No niestety termopary minimum 1-2 sztuki żeby to żyło.
Dziwne, że nie dołożyli w zestawie 1 termopary.
Jak kupujesz i nie masz wsparcia technicznego od dystrybutora urządzenia?
To jest to co myślę, czarna skrzynka z rączką?
Podaj zdjęcie tego urządzenia, może się nie mylę?

#3 Re: Problem ze stacja Focus XKAR

kamil198405 22 Листопада 2013, 20:54
Kolega nie wie co wypisuje do stacji można podłączyć max 2 termopary. Dla potomności stacja może pracować jako zwykły hot-air lub jako góra stacji BGA, nie jest konieczne połączenie z oryginalnym podgrzewaczem. Stacja może pracować bez podłączonych termopar, ponieważ jest termopara wbudowana w grzałkę i na front panelu stacji mamy przełącznik wyboru z jakiej termopary ma korzystać stacja. Oczywiście możliwość grzania z profilu niestety ja nie znalazłem możliwości programowania z poziomu komputera a tylko przez sterownik natomiast kilka prób wystarczy aby nabrać wprawy. Ogólnie jestem mile zaskoczony komfortem pracy na tym urządzeniu temperatury trzyma stabilnie i największy bajer to automatycznie podnoszone ramie po skończonym profilu.

Re: Problem ze stacja Focus XKAR

Google Adsense [BOT] 22 Листопада 2013, 20:54
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей