• ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#201 Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

DjDave 11 Листопада 2013, 14:01
Nie ma z tym problemu. Polecam Omega 0,25mm. Jest dość sztywna dzięki czemu dobrze przylega do płyty.

Re: Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

Google Adsense [BOT] 11 Листопада 2013, 14:01

#202 Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

keymaker 11 Листопада 2013, 20:45
DjDave написав:Nie ma z tym problemu. Polecam Omega 0,25mm. Jest dość sztywna dzięki czemu dobrze przylega do płyty.

Mogę prosić o jakieś wskazówki co do jej wymiany? Myślałem nad tym żeby wyciągnąć prawy sterownik od dolnego podgrzewacza wraz z jego koszykiem o ile to jest możliwe, sądzę, że termopara jest tam podłączona.

#203 Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

cyborgctm 12 Листопада 2013, 09:36
Tak jest podłączona do sterownika, ale trzeba zdemontować stalową płytę z podgrzewaczem aby dostać się do wnętrza obudowy. Operacja nie jest skomplikowana, ale wymaga odrobiny czasu.

#204 Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

keymaker 28 Листопада 2013, 16:18
Witam, swoją stację BGA LY ACHI IR-PRO-SC V.3 posiadam już od ponad roku i zaczynają się dziać z nią problemy, zanim opiszę problem chciałbym prosić użytkowników o informację jakich usterek doświadczyli w swoich stacjach przez czas ich użytkowania oraz jakie elementy wymieniali.

#205 Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

cyborgctm 29 Листопада 2013, 09:31
Rozjazd temperatur -> wymiana termopar (dolna raz, górna już dwa razy - co prawda raz po prostu oberwałem "kulkę") i tyle.

#206 Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

keymaker 29 Листопада 2013, 09:35
cyborgctm написав:Rozjazd temperatur -> wymiana termopar (dolna raz, górna już dwa razy - co prawda raz po prostu oberwałem "kulkę") i tyle.

Dokładnie takie same problemy mam aktualnie ze stacją, jaką termoparę zastosowałeś dla dolnego podgrzewacza i jak wysoko znajduje się nad promiennikami?

#207 Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

cyborgctm 3 Грудня 2013, 09:06
"oryginalną" z PlugIt (tam kupiłem stację)
minimalnie wysunięta z rurki prowadzącej

Re: ACHI Ir-PRO SC - profile grzania BGA

Google Adsense [BOT] 3 Грудня 2013, 09:06

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 0 гостей