• Pamiętajcie o bateriach RTC!

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a DjDave 18 November 2013, 17:59
Po wybuchu baterii.

Slika

Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 18 November 2013, 17:59

#2 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a WIOLAD 18 November 2013, 18:31
Trzeba pamiętać o bateryjce, potrafi narobisz szkody.
PS.
Płyta działa?

#3 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a DjDave 19 November 2013, 13:35
Nawet nie próbuje jej uruchamiać, zbyt dużo elementów poodpadało.

#4 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a shao 19 November 2013, 13:36
Dzięki za foto - właśnie dzisiaj mój serwisant powiedział 'ups' jak zauważył napuchnięta CR2032 (zapomniał zdjąć).
Pokazałem mu zdjęcie i już będzie pamiętał, bo szkoda mu brwi :D

#5 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a kamilj 19 November 2013, 17:08
Hehe co prawda to prawda.

Tu widać, że bateryjka była lutowana do płyty stąd pewnie taki ambaras.

Mi również się zdarzyło tyle że z CR2032 montowaną w koszyku tak więc wystrzeliła z koszyka i poleciała hej daleko nie robiąc szkód na płycie ;)

#6 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a PiTTer 20 November 2013, 14:05
Pewnie wielu z nas to się przytrafiło, też raz miałem taki wystrzał jak u Kolegi kamilj i też na szczęście nie było szkód na płycie tylko latająca bateria. Od tamtej pory się pilnuję, dobrze, że nie stałem wtedy nad stacją.. Mogło być mało zabawnie.

#7 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a DjDave 20 November 2013, 18:41
Zamiast oryginalnej wstawiona była na kabelku CR2032. Wybuchła mi kiedyś taka jak tu była oryginalna, ale wtedy na szczęście nie zrobiła takiego spustoszenia i płyta ruszyła. Płyta ze zdjęcia na żywo wygląda zdecydowanie gorzej.

#8 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a mar244 16 December 2013, 23:31
Klient próbował sam wymienić baterie bo tak wyczytał.

Slika

tylko tak jak mi powiedział, nigdzie nie mógł kupić tej baterii z czarną obudową, wszędzie były bez! :)

#9 Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a amstel 19 Januar 2014, 19:49
Rekomendacje Intela:

"The recommended batteries are: Duracell 2032, 2025, or 2016, which can give many
years of operation.
Batteries are rated by storage capacity. The battery life can be calculated by dividing
the capacity by the average current required. For example, if the battery storage
capacity is 170 mAh (assumed usable) and the average current required is 5 μA, the
battery life will be at least:
170,000 μAh / 5 μA = 34,000 h = 3.88 years "

http://www.intel.co.uk/content/dam/doc/ ... s-note.pdf

Re: Pamiętajcie o bateriach RTC!

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 19 Januar 2014, 19:49
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost