• Problem ze stacja Focus XKAR

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Problem ze stacja Focus XKAR

przez kamil198405 2 listopada 2013, 16:10
Witam
Mam kilka pytań dotyczących tej stacji. Dziś stałem się jej posiadaczem kupiłem ją bez termopar oraz kabla łączącego stacje z podgrzewaczem i tutaj zaczynają się moje pytania: Czy stacja może pracować bez podłączonych termopar oraz bez połączonego stacji z podgrzewaczem. Moje pytania wynikają z tego iż nie mogę uruchomić stacji tzn. mogę zmieniać profile start stop działa niestety nie uruchamiają się ani kompresor ani vaccum. Proszę pomóżcie utopiłem trochę grosza w tej stacji.

-- Dodano: niedziela, 3 listopada 2013, 13:45 --

ponawiam

Re: Problem ze stacja Focus XKAR

przez Google Adsense [BOT] 2 listopada 2013, 16:10

#2 Re: Problem ze stacja Focus XKAR

przez ossicw 6 listopada 2013, 06:13
Stacja ma opcję tzw. czytania profilu. No niestety termopary minimum 1-2 sztuki żeby to żyło.
Dziwne, że nie dołożyli w zestawie 1 termopary.
Jak kupujesz i nie masz wsparcia technicznego od dystrybutora urządzenia?
To jest to co myślę, czarna skrzynka z rączką?
Podaj zdjęcie tego urządzenia, może się nie mylę?

#3 Re: Problem ze stacja Focus XKAR

przez kamil198405 22 listopada 2013, 20:54
Kolega nie wie co wypisuje do stacji można podłączyć max 2 termopary. Dla potomności stacja może pracować jako zwykły hot-air lub jako góra stacji BGA, nie jest konieczne połączenie z oryginalnym podgrzewaczem. Stacja może pracować bez podłączonych termopar, ponieważ jest termopara wbudowana w grzałkę i na front panelu stacji mamy przełącznik wyboru z jakiej termopary ma korzystać stacja. Oczywiście możliwość grzania z profilu niestety ja nie znalazłem możliwości programowania z poziomu komputera a tylko przez sterownik natomiast kilka prób wystarczy aby nabrać wprawy. Ogólnie jestem mile zaskoczony komfortem pracy na tym urządzeniu temperatury trzyma stabilnie i największy bajer to automatycznie podnoszone ramie po skończonym profilu.

Re: Problem ze stacja Focus XKAR

przez Google Adsense [BOT] 22 listopada 2013, 20:54
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).