• Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento deve contenere: marca e modello completo del dispositivo e la breve descrizione del problema.
  2. Il messaggio di argomento dovrebbe contenere: un identificatore PCB (in caso di riparazioni hardware), descrizione estesa del problema, cosa è stato controllato/sostituito/misurato, eventuali conclusioni e la domanda. Se non riesci a individuare un identificatore PCB, leggi QUESTO ARGOMENTO. Se non riesci ancora a individuare un identificatore PCB, invia foto chiare di entrambi i lati della scheda madre; è necessario rimuovere qualsiasi pellicola o altri elementi che potrebbero coprire questo identificatore.
  3. Prima di pubblicare un nuovo argomento, leggere tutti gli argomenti nel subforum CORSI e fare una diagnosi preliminare basata sul contenuto di questi corsi.
  4. È VIETATO caricare diagrami completi, file BIOS / firmware o qualsiasi altro tipo di documentazione (o collegarsi a siti Web con tali file). Puoi caricare solo una piccola parte della documentazione o collegarti al file del BIOS nel subforum BIOS FILE NON VERIFICATI. Non è consentito caricare più di una pagina completa di istruzioni/diagrami per singolo argomento. Il file che carichi non deve contenere filigrane, contrassegni "Riservati", link o indirizzi email e non può essere protetto da password.
  5. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.
  6. La richiesta degli diagrami completi, dei file BoardView, dei file BIOS o di qualsiasi altro tipo di documentazione NON È CONSENTITA in questo subforum. Se hai bisogno di chiedere uno di questi, dovresti aprire un nuovo argomento nel subforum DOCUMENTAZIONE E RICHIESTA BIOS/EFI.

#1 Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da iras72 27 novembre 2013, 19:04
Witam, telefon jak w temacie, podobno to standardowy komunikat - "Ładowanie wstrzymane. Temperatura baterii zbyt wysoka".
Z informacji na forach wyczytałem że tylko serwis sobie z tym poradzi, czy ktoś z koleżanek i kolegów miał podobny przypadek?
Wizualnie gniazdo micro USB do wymiany, mocno wytarte styki, po podłączeniu do laptopa nic nie wykrywa, czy to może być wina samego gniazda?

Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da Google Adsense [BOT] 27 novembre 2013, 19:04

#2 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da mar244 27 novembre 2013, 19:19
ja bym na początek wymienił to gniazdo, miałem kiedyś w naprawie xperie też na nic nie reagowało gniazdo USB, pod mikroskopem wyglądało normalnie, po przylutowaniu telefon ożył, a gniazdo miało mikropęknięcie jednego ze styków (mianowicie plusa). Druga sprawa czy sama bateria w sobie nie jest gorąca ?

#3 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da SidNet 27 novembre 2013, 20:56
Ja całkiem niedawno miałem problem z tym modelem. Mianowicie, problem polegał na tym - nie można było go wyłączyć. Dodatkowo cały czas pokazywała się informacja na wyświetlacza - bateria jest ładowana. Podczas ładowania strasznie się grzał.
W serwisie wymienili mi gniazdo, ale też soft. Z tego co ja słyszałem wina leży po stronie softu, a wymiana złącza była dlatego że nie łączyła. Ja bym się też softem zainteresował.
Pozdrawiam

#4 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da iras72 27 novembre 2013, 21:59
Dziękuję kolegom za podpowiedzi, oczywiście gniazdo zamówione. Co do softu to myślałem nad nim, ale czekam na wypowiedź kogoś kto miał dokładnie taki problem i został on rozwiązany.

#5 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da pawel80 27 novembre 2013, 22:10
Czy telefon się włącza i startuje Android?
Jakie napiecie ma bateria?
Czy możesz wejść do recovery lub bootloadera?

#6 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da iras72 27 novembre 2013, 22:15
Sęk w tym, że telefon normalnie działa, i jak się okazało baterię ładuje pomimo komunikatu jak wyżej. Nie mam go teraz na miejscu, będzie nowe gniazdo to dokonam pomiarów.

#7 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii 

da Usunięty Użytkownik 576 27 novembre 2013, 23:07
Kolego z tego że telefony robię dłużej niż laptopy wymień układ U504 (tu kupisz XXXXX).

Ultima modifica di Vogelek23 il 28 novembre 2013, 01:40, modificato 1 volta in totale.. Motivazione: Proszę wyedytować post - zamiast ogólnego linku do sklepu, proszę zamieścić link do konkretnej części, jak również do oznaczenia U504 proszę dopisać rzeczywiste oznaczenie układu.

#8 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da michal1490 28 novembre 2013, 16:52
Witam
Sprawdzi czy na innej baterii telefon działa normalnie. Jeśli usterka będzie nadal występować następna kolejności to wymiana złącza ładowania.

#9 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii

da varungargi 1 agosto 2014, 11:53
This should help !

Immagine

#10 Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii  [RISOLTO]

da iras72 27 dicembre 2014, 21:58
Okazało się że ktoś podmienił już układ, ale przy okazji nabroił w drobnicy, po poprawieniu ładowanie wróciło do normy. Układ faktycznie sprzedawany jest pod nazwą U504, oznaczenie układu AOEF F2B.

Re: Samsung Galaxy SII GT-I9100 ładowanie wstrzymane zbyt wysoka temperatura baterii  [RISOLTO]

da Google Adsense [BOT] 27 dicembre 2014, 21:58