Posiadam kontroler video do mikroskopu Leica. Wszystko ładnie działa i obraz jest prawidłowo wyświetlany przez s-video. Na kontrolerze jest także inny port DA-15 oznaczony RGB. Oznaczenie RGB wskazuje na to, że też przesyła sygnał video aczkolwiek nie jestem tego pewny. Jak wiadomo RGB powinien oddać lepszą jakość kolorów niż s-video dlatego się tym interesuje. Nie jest to standardowy port VGA jak widać na załączonym zdjęciu. Czy spotkał się ktoś może z jakąś przejściówka aby podpiąć to do laptopa przez USB? Czy w ogóle ten port może przekazywać sygnał video?
Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Re: Video kontroler do mikroskopu - Wyjście RGB port DA-15
Google Adsense [BOT] • 30 Листопада 2013, 03:54
Dzięki za pomoc. Pośpiechu nie ma, więc zamiast majstrować kabel zakupie już zrobiony. Który interface VGA do USB moglibyście polecić? Chodzi o to że kabel chcę podłączyć bezpośrednio do laptopa aby móc nagrać materiał a nie do monitora. Na rynku jest mnóstwo kabli typu USB do VGA, a ja potrzebuje na odwrót.
-- Dodano: sobota, 30 listopada 2013, 13:32 --
Więc tak, po dłuższych poszukiwaniach znalazłem taki interfejs "VGA2USB VGA Frame Grabber" aczkolwiek to urządzanie bardzo drogie. Może jest jakaś inna alternatywa?
-- Dodano: sobota, 30 listopada 2013, 13:32 --
Więc tak, po dłuższych poszukiwaniach znalazłem taki interfejs "VGA2USB VGA Frame Grabber" aczkolwiek to urządzanie bardzo drogie. Może jest jakaś inna alternatywa?
Jakiś czas temu bawiłem się w zgrywanie kaset vhs na komputer. Starałem się uzyskać jak najlepszą jakość obrazu inwestując w coraz to inne urządzenia. Kupiłem nawet odtwarzacz s-vhs żeby mieć wyjście s-video sądząc że będzie to lepsze od scarta. Co się okazało to skończyłem na przegrywaniu przez zwykłego "chincha" ze scarta bo wcale nie było lepszego obrazu po moich inwestycjach. Zrób tą przejściówkę do monitora bo więcej stracisz czasu przy zastanawianiu się nad jakością obrazu niż na urzytkowaniu mikroskopu. Taka moja rada
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mi chodzi o to abym mógł na laptopie nagrywać co widzę przez mikroskop. Przez złącze VGA obraz powinien być lepszy aniżeli przez s-video. Rzecz w tym, że z s-video nie ma problemu, można kupić interfejs s-video do usb i można spokojnie na laptopie nagrywać. Taka przejściówka już jest dostępna za 30-40 zł. Z VGA już tak prosto nie jest ponieważ interfejsy VGA do USB są bardzo drogie.
Re: Video kontroler do mikroskopu - Wyjście RGB port DA-15
Google Adsense [BOT] • 4 Грудня 2013, 21:35
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.