• Problem z dostępnością tranzystora AON7702

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez gandek 5 grudnia 2013, 13:57
Witam

Od kilku dni próbuję zdobyć Tranzystor MOSFET N-CHANEL 30v AON7702 gdzie mogę znaleźć taki tranzystorek albo jakiś zmiennik? Znalazłem takie dostępne w Chinach ale 30 dni czekanie na przesyłkę to w tym przypadku za długo... klient po świętach wraca na wyspy.

Obrazek

Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez Google Adsense [BOT] 5 grudnia 2013, 13:57

#2 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez franekx6 5 grudnia 2013, 14:23
To może szybciej będzie wykorzystać z jakieś uszkodzonej płyty?

#3 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez servkom 5 grudnia 2013, 15:02
To bardzo popularne tranzystorki mosfet N -channel.
Zamiennik trochę mocniejszy przykładowo PH5030AL.

#4 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez gandek 7 grudnia 2013, 14:15
Kolego wszystko ładnie pięknie ale inna obudowa :( To jest w obudowie DFN rozmiar 3x3 .

#5 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez adam1114 7 grudnia 2013, 16:39
Podepnij się pod kogoś kto zamawia DHLem, będzie za 2 - 3dni.

#6 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez gandek 7 grudnia 2013, 16:55
A może coś u nas w kraju się znajdzie jakiś zamiennik? Aż tak to są nie typowe tranzystory ?

#9 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez Vogelek23 7 grudnia 2013, 17:49
Ten IRFH3707 jest co prawda ciut słabszy, zatem może się nieco bardziej nagrzewać podczas pracy, ale powinien dać radę jako zamiennik.

#11 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez Gregoor 7 grudnia 2013, 22:13
Mam SI7686 niech kolega porówna sobie parametry, jak będą ok to info na pw.

#12 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez Vogelek23 8 grudnia 2013, 00:34
Gregoor napisał(a):Mam SI7686 niech kolega porówna sobie parametry, jak będą ok to info na pw.
Nie będą OK - zupełnie inna, sporo większa, obudowa.

#13 Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez gandek 8 grudnia 2013, 10:04
Dziękuję koledzy za pomoc nabyłem tranzystory w pccenter.

Re: Problem z dostępnością tranzystora AON7702

przez Google Adsense [BOT] 8 grudnia 2013, 10:04