Vogelek23 wrote:pink wrote:Ja jednak mam wrażenie, że w tym regulaminie pisze wyraźnie, iż (...) sama zgoda na otrzymywanie informacji handlowych dotyczy wyłącznie usługobiorcy, nie zaś jego klientów, i innych podmiotów zgromadzonych w bazie danych (...) Proszę nie siać propagandy
Drogi Kolego Arkadiuszu K., to jakiś żart? Oto brzmienie §5 p.5:
Usługodawca zastrzega sobie prawo użycia zbioru danych Usługobiorcy w celach marketingowych, na własny użytek.
Proszę zatem nie wciskać mi takiej ciemnoty, jak powyżej.
pink wrote:Co do odpowiedzialności, tu tajże mam wrażenie, że jednak jest zgodny z kodeksem cywilnym zapis (...)
Proszę zatem dalej trwać w błogiej nieświadomości - kiedy jednak UOKiK, bądź inne stowarzyszenie "konsumenckie", zainteresują się zapisami tego regulaminu, proszę przypomnieć sobie o moich uwagach, gdy będzie Kolega płacił 1000zł za każdy punkt tego regulaminu, będący niedozwoloną klauzulą umowną. Ja mam to wszystko już za sobą, lecz - dzięki temu - kodeks cywilny oraz ustawy "konsumenckie" mogę recytować niemalże z pamięci. Okres nieobecności na forum nie poszedł zatem na marne.
Proszę nie wyrywać z kontekstu, cały punkt brzmi:
Usługodawca nie będzie udostępniał zbioru danych osobowych Usługobiorcy podmiotom trzecim. Usługodawca zastrzega sobie prawo użycia zbioru danych Usługobiorcy w celach marketingowych, na własny użytek.
i może także zacytować poprzedni
Usługodawca nie jest właścicielem zbiorów danych osobowych przetwarzanych przez Usługobiorcę w Aplikacji.
Skoro już zdecydował się Pan mnie rozszyfrować, tak więc wypowiem się w kilku kwestiach:
Aplikacja powstała jako próba dania za darmo ciekawego funkcjonalnego narzędzia, alternatywnego do ciężkich, niezrozumiałych i krojonych na jakieś gigantyczne przedsięwzięcia aplikacji. Targetem aplikacji są serwisy małe, które nie chcą ponosić inwestycji w sprzęt, aplikacje, systemy operacyjne, komputery. Rzekłbym ze to nawet serwisu typu 'start-up'. Aplikacja powstała na kanwie współczesnych trendów, gdzie jednak ludzie chętnie korzystają z aplikacji w chmurze, otrzymując oczywiste korzyści opisane na stronie promocyjnej aplikacji serwisant-online.pl
Proszę nie posądzać także mnie, czyli autora owej aplikacji o jakieś niecne cele - nie mam w zamiarze ani rozsyłać spamu, ani usuwać specjalnie bazy
To co Pan rozumie w sposób negatywny w kwestii użycia danych niczym negatywnym nie jest. naturalnie ja rozumiem, każdy z negatywnymi doświadczeniami ma prawo być uprzedzony - zatem nie mam tu do Pana pretensji
I ostatecznie
każdy ma wybór. Warunki korzystania z aplikacji szczerze informują o tym wszystkim co napisałem. Można jej używać, bądź nie - ja tu niczego nie reklamuję, nie namawiam
skoro zostałem wywołany do tablicy, pozwoliłem sobie odpowiedzieć. I zapewniam, to nie jest kwestia ryzyka, po prostu kwestia podejścia, braku uprzedzeń.