• Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

redsonya 18 Січня 2014, 07:52
Witam,
mam problem z wymienionymi chipami - bardzo często zauważyłem że po wymianie touchpady zawieszają się - to znaczy - praca ich nie jest już tak jak na fabrycznych chipach. Działają nie regularnie, czasami trzeba mocniej nacisnąć jego powierzchnię by przesunąć kursor, czasem przeskoczy kawałek na ekranie...

Zauważyłem to w już w kilku przypadkach. Czy może to być wina chipa czy montażu? Może któryś z komponentów mam niewłaściwy??

Proszę o pomoc.

Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

Google Adsense [BOT] 18 Січня 2014, 07:52

#2 Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

mar244 18 Січня 2014, 10:47
Ja, miałem podobne objawy, ale winne były sterowniki, próbowałeś system na nowo postawić?

#3 Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

Vogelek23 18 Січня 2014, 11:08
mam problem z wymienionymi chipami
Może Kolega łaskawie napisze, z jakimi chipami?

#4 Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

redsonya 18 Січня 2014, 11:18
Miałem różne modele chipów lecz 2 ostatnie to:
216-0752001 Nowy DC13+
215-0674034 Nowy DC13+

Jakiś czas temu miałem też problem z MCP67M-A2

#5 Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

Vogelek23 18 Січня 2014, 11:33
Kolega mar244 podsunął dość przekonujący trop - warto przeinstalować sterownik chipsetu, a także touchpada (o ile jest zainstalowany).

#6 Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

grisza69 18 Січня 2014, 13:22
Po wymianie układów testujesz komputery na tym samym zasilaczu?

Jeżeli tak sprawdź czy sam zasilacz nie "śmieci" .

#7 Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

redsonya 18 Січня 2014, 14:00
Sprawdzałem na laboratoryjnym - jestem pewny że jest ok.

Przy okazji to również miałem już taki przypadek na laptopie ASUS k52 - na zasilaczu uniwersalnym (jakaś marketowa wersja) touchpad się zawieszał, lecz na laboratoryjnym i na zasilaczu oryginalnym wszystko działało OK.

Vogelek23 - sprawdzę opcję ze sterownikami i dam znać.

Re: Reballing problem - po wymianie chipa zawiesza się touchpad

Google Adsense [BOT] 18 Січня 2014, 14:00
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей