Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Re: IT8511E - czy mogę zastosować IT8512E?
Google Adsense [BOT] • 18 Січня 2014, 15:56
Jozef18 написав:znacie może zamiennik dla układu IT8511E ? (...)Zarówno do jednego, jak i do drugiego układu są w sieci dostępne datasheet'y. Z nich można w minutę (krócej, niż napisanie posta na forum) wyczytać, że nie zgadza się przede wszystkim ilość pinów. Zadając zatem pytanie o zamienność tych dwóch układów, okazał Kolega skrajne lenistwo, piętnowane p. 15 Regulaminu Ogólnego forum.
Czy mogę zastosować IT8512E ?
Jozef18 написав:Mam małą ilość płyt uszkodzonych na części i niestety go nie posiadamTo proszę zakupić potrzebny układ. Ponadto, w płycie Z96S (bo nie ma płyty S96S) powinien być układ ITE8511TE.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Vogelek23 написав:Jozef18 написав:Mam małą ilość płyt uszkodzonych na części i niestety go nie posiadamTo proszę zakupić potrzebny układ. Ponadto, w płycie Z96S (bo nie ma płyty S96S) powinien być układ ITE8511TE.
Tak ? Na pewno ? Skąd bierze się teza z układem IT8511TE ?
Skoro sam nawet schemat z tej płyty wskazuje na układ IT8511E. Może schemat kłamie i płyta też.
Ja nie miałem niestety czasu na sprawdzanie datasheet'ów.
Panie administratorze czy Pan sobie też da ostrzeżenie wynikające z pkt. 15 ?
I usunie kliknięcia pomógł ?
Jozef18 написав:Tak ? Na pewno ? Skąd bierze się teza z układem IT8511TE ?Skoro dla Kolegi schematem płyty jest pierwsza strona dokumentacji ze schematem blokowym, to nie mam więcej pytań.
Skoro sam nawet schemat z tej płyty wskazuje na układ IT8511E.
Jozef18 написав:Ja nie miałem niestety czasu na sprawdzanie datasheet'ów.Proszę nie narażać się na ośmieszenie - napisanie tematu na forum zabiera więcej czasu, niż kliknięcie "Pin Configuration" w dwóch plikach PDF. Pomijam już roszczeniowy charakter wypowiedzi.
Jozef18 написав:Panie administratorze czy Pan sobie też da ostrzeżenie wynikające z pkt. 15 ?Złośliwości Kolegi puszczę mimo uszu (choć na pewno zapamiętam).
I usunie kliknięcia pomógł ?
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: IT8511E - Zamiennik
Google Adsense [BOT] • 19 Січня 2014, 10:25
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.