• Szkolenie naprawy matryc

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Szkolenie naprawy matryc

by Jozef18 25 January 2014, 10:35
Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy byliście zainteresowani szkoleniem z zakresu matryc ?

Re: Szkolenie naprawy matryc

by Google Adsense [BOT] 25 January 2014, 10:35

#2 Re: Szkolenie naprawy matryc  [SOLVED]

by Vogelek23 25 January 2014, 10:52
Jozef18 wrote:Chciałbym się dowiedzieć czy byliście zainteresowani szkoleniem z zakresu matryc ?
Proszę o rozwinięcie tego zagadnienia - w szczególności o informację, w jakiej formie jest to szkolenie (np. cykl artykułów na forum, prezentacja audio-wizualna) oraz jaki jest jego zakres (np. naprawa typowych uszkodzeń elektroniki, usuwanie bad-pikseli itp). Jeśli ma Kolega wstępny plan takiego szkolenia, także proszę podać.

#3 Re: Szkolenie naprawy matryc

by marek216 25 January 2014, 12:02
Józef zważywszy na awaryjność nowych matryc wszelkie wskazówki są cenne.
Mi często trafiają się LEDy bez podświetlania - naprawa jest banalna w stosunku do wartości nowych matryc. Na kilku matrycach z problemami z wyświetlaniem obrazu poległem - więc chętnie się douczę.

#4 Re: Szkolenie naprawy matryc

by Jozef18 25 January 2014, 12:12
W zasadzie to zastanawiam się co będzie lepsze czy cykl artykułów czy też prezentacja.
Zakres obejmował by wszystko od podstaw w zbliżony sposób jak to jest w dziale szkolenia - PODSTAWY DIAGNOSTYKI PŁYT GŁÓWNYCH LAPTOPÓW. Coś na wzór opisu przejrzystego tak jak kolega zrobił.
Szkoda że nie jest kontynuowany.
Typowe uszkodzenia oczywiście by się znalazły ale od podstaw czyli jak szukać, co za co odpowiada itp. podobne zagadnienia.
Oczywiście znalazł by się osobny temat poświęcony EDID - zasady programowania, schemat programatora, wsady EDID do różnych matryc itp.
Temat musiał bym rozdzielić na matryce LED i matryce CCFL które są jeszcze używane.
Oczywiście jestem otwarty na propozycje typu co powinno zawierać.
Szczegółowy plan mogę przedstawić ale na pewno nie dzisiaj.

#5 Re: Szkolenie naprawy matryc

by Vogelek23 25 January 2014, 13:43
Myślę, że najlepiej będzie, gdy Kolega przygotuje jedną, przykładową "lekcję" i prześle mi jej treść do oceny.

Re: Szkolenie naprawy matryc

by Google Adsense [BOT] 25 January 2014, 13:43