• Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

patol 3 Грудня 2012, 19:51
Witam.
Mam pytanie do posiadaczy stacji LY IR PRO SC v3. Zamontowany jest tam sterownik REX-C100 do sterowania dołem. Czy mógłby ktoś spisać ustawienia tego sterownika? Aby wejść w ustawienia, należy dłużej przytrzymać przycisk SET. Posiadam taki "dziewiczy" sterownik i nie bardzo wiem jak go dokładnie ustawić. Znalazłem w sieci takie ustawienie:
ArU 0000
P 005.0
I 0125
D 0045
Ar 0000
r 0001
LCY 0000
jednak przy czymś takim sterownik cały czas włącza i wyłącza przekaźnik.
Pozdrawiam

Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

Google Adsense [BOT] 3 Грудня 2012, 19:51

#2 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

amorphe 3 Грудня 2012, 20:26
U mnie jest po kolei :

AL1 - 0050
ArU - 0000
P - 0030
1 - 0240
d - 0060
Ar - 0025
r - 0002
SC - 0000
LCY - 0000

#3 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

patol 3 Грудня 2012, 20:49
Rozumiem, że to jest ustawione przez producenta stacji? Jak szybko dolne promienniki uzyskują zadaną temperaturę? Chodzi mi o przyrost °C/s, bo ten parametr chyba nie jest kontrolowany?

#4 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

amorphe 3 Грудня 2012, 21:17
Tak, to ustawienia fabryczne.
Powiem szczerze, że nie bardzo zwracałem uwagę na przyrost temperatury w czasie. Zauważyłem jednak, że chyba jednak owa temperatura jest w jakiś sposób kontrolowana - przy sporej i pogłębiającej się różnicy między temperaturą rzeczywistą (wskazywaną przez PV) a zadaną (SV) dolne promienniki "zwalniają" nagrzewanie, by po jakimś czasie (gdy SV zaczyna rosnąć - następny krok profilu) znowu dół zaczyna przyśpieszać (coraz szybsze i dłuższe świecenie OUT1 na REX-ie)

Mam nadzieję, że za mocno nie zagmatwałem swojej wypowiedzi :D

#5 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

patol 3 Грудня 2012, 22:14
Zastanawiam się, czy powolny przyrost temperatury nie jest wynikiem jedynie dużej bezwładności cieplnej ceramicznych promienników.

#6 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

amorphe 3 Грудня 2012, 22:29
Jutro mogę dopisać coś więcej - będę miał do "smażenia" dwie płyty, więc zaprzęgnę stoper i sprawdzę jak to jest z tą deltą temperatury dolnych promienników.
W każdym bądź razie, nie miałem problemów ze zbyt wolnym przyrostem temperatury - właśnie cały czas dół sporo przegania górę.

#7 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

cyborgctm 3 Грудня 2012, 22:48
patol написав:Zastanawiam się, czy powolny przyrost temperatury nie jest wynikiem jedynie dużej bezwładności cieplnej ceramicznych promienników.

Też tak uważam.

Przytrzymać SET.
-
ARU 0000
P 0010
1 0010
d 0002
AR 0050
R 0002
SC 0000
Lcy 0000

Takie ustawienia otrzymałem od sprzedawcy mojej ACHI.

#8 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

patol 3 Грудня 2012, 23:02
Ja również posiadam ACHI, ale tam jest sterownik XMTG-8000. Mi nie chodzi o zbyt powolne narastanie temperatury, a o zbyt szybkie (przy zastosowaniu innych promienników niż ceramiczne np. kwarcowych), płyta będzie się wyginać.

#9 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

wacek1111 14 Лютого 2014, 18:29
Mam tylko pytanie co w tym sterowniku oznacza parametr początkowy "AL1" ??

#10 Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

keymaker 19 Лютого 2014, 09:19
O ile dobrze pamiętam jest to alarm, po przekroczeniu maksymalnej różnicy temperatur pomiędzy temperaturą zadaną, a aktualną uruchomi się alarm. Parametr AL1 ustawia maksymalną różnicę.

Re: Pytanie do posiadaczy LY IR PRO SC v3 o sterownik REX-C100

Google Adsense [BOT] 19 Лютого 2014, 09:19
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей