• Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

#121 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 6 marca 2014, 09:59
marioj77 napisał(a):Czy mamy rozumieć, że po opublikowaniu RTM nie będą już wprowadzane poprawki? Chyba lepiej przetestować solidnie wersję RC, żeby ostatecznie zamknąć temat wersją RTM.

Ok, finalną wersję umieszczę w niedzielę wieczorem i do tego czasu byłbym wdzięczny za każdą sugestię lub zgłoszoną uwagę co absolutnie nie znaczy że jest to ostatnia wersja i projekt będzie zamknięty.

Poczekamy trochę aż się uzbierają dodatkowe pomysły i zrobimy aktualizację ;)

Re: Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez Google Adsense [BOT] 6 marca 2014, 09:59

#122 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez raddeon 6 marca 2014, 10:21
Powstał następny mały błąd po zmianie dowolnej wartości w szybkości narastania temperatury i zapisaniu usuwa mi nazwy profili i wstawia takie jak po zainstalowaniu programu.

Przeinstalowałem program i zgrałem profile ze stacji i na razie jest ok.

#123 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 6 marca 2014, 11:05
raddeon napisał(a):Powstał następny mały błąd po zmianie dowolnej wartości w szybkości narastania temperatury i zapisaniu usuwa mi nazwy profili i wstawia takie jak po zainstalowaniu programu.

Przeinstalowałem program i zgrałem profile ze stacji i na razie jest ok.

Zrobi tak gdy użyjesz funkcji "load profile" zaznaczysz mu scieżkę nowego profilu poczym usuniesz ten plik, wtedy program wraca do domyślnych ale to zmienie żeby pytał o nową ścieżkę.

edit:

dodana w/w funkcja

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#124 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez marioj77 6 marca 2014, 13:00
U mnie program wywala załadowany profil kiedy chce, to nie tak, że ja usuwam plik profilu bo robię tylko zapis. Czy ta poprawka będzie temu zapobiegać?

#125 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 6 marca 2014, 16:07
marioj77 napisał(a):U mnie program wywala załadowany profil kiedy chce, to nie tak, że ja usuwam plik profilu bo robię tylko zapis. Czy ta poprawka będzie temu zapobiegać?

Prosiłbym o sprecyzowanie w którym momencie to się dzieje.

#126 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez marioj77 6 marca 2014, 16:29
Precyzyjnie po naciśnięciu przycisku zapisz :)
Załadowałem profile przez Load profile, wpisałem nazwę dla jednego z profili, kliknąłem zapisz i już mam profile programu a nie te wczytane.

-- Dodano: czwartek, 6 mar 2014, 16:30 --

Na dodatek program nie pamięta skąd był wczytywany profil i za każdym razem się trzeba przeklikiwać przez dyski.

#127 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 6 marca 2014, 17:05
marioj77 napisał(a):Precyzyjnie po naciśnięciu przycisku zapisz :)
Załadowałem profile przez Load profile, wpisałem nazwę dla jednego z profili, kliknąłem zapisz i już mam profile programu a nie te wczytane.

-- Dodano: czwartek, 6 mar 2014, 16:30 --

Na dodatek program nie pamięta skąd był wczytywany profil i za każdym razem się trzeba przeklikiwać przez dyski.

Proszę załadować profil z innej lokalizacji niż domyślna , nie zamykać programu i sprawdzić w scotle.ini parametr directory czy jest ten co był wskazany.
Jeżeli nie a pewnie tak jest to trzeba będzie popracować nad tymi uprawnieniami ale jak bym nie ustawił to podawałeś że masz problemy hmmmmm.
I to jest problem dlaczego po zmianie nazwy w profilu załadowanym i zapisie wraca do domyślnego.

#128 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez marioj77 6 marca 2014, 17:32
Problem nie dotyczy uprawnień bo program zapisuje moją ścieżkę do ładowanego profilu a następnie wywala profil nie zmieniając zawartości pliku scotle.ini . Co za tym idzie, po restarcie programu z powrotem mam swoje załadowane profile.

#129 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 6 marca 2014, 18:41
marioj77 napisał(a):Problem nie dotyczy uprawnień bo program zapisuje moją ścieżkę do ładowanego profilu a następnie wywala profil nie zmieniając zawartości pliku scotle.ini . Co za tym idzie, po restarcie programu z powrotem mam swoje załadowane profile.

Chyba znalazłem ;)

sr.rar

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#130 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez marioj77 6 marca 2014, 21:33
gdzie ta wersja z kopiowaniem parametrów między profilami?

#131 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 6 marca 2014, 23:04
marioj77 napisał(a):gdzie ta wersja z kopiowaniem parametrów między profilami?

Robi się, za bardzo się pośpieszyłem.

P.S. nie dostałem odpowiedzi czy zapis tych profili chodzi?

#132 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez marioj77 7 marca 2014, 09:36
Po wstępnym klikaniu nie widać, żeby wywalało profil.

#133 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 7 marca 2014, 14:58
Czy rozbierał ktoś z Was sterownik pc410 , interesują mnie parametry cewki przekaźnika out2/Al2?

#136 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez delp 7 marca 2014, 23:19
Czy możesz wprowadzić opcje wyboru odczyt z jednej termopary.
Obrazek
Zobacz co się dzieje jak nie ma odczytu z drugiej (podgrzewacza).
Dalej nie działa na 10`. ;)

#137 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 8 marca 2014, 00:08
delp napisał(a):Czy możesz wprowadzić opcje wyboru odczyt z jednej termopary.
Obrazek
Zobacz co się dzieje jak nie ma odczytu z drugiej (podgrzewacza).
Dalej nie działa na 10`. ;)

Jezeli nie zmostkowales termopary Rex'a z wejsciem PC410 to tak będzie. Proponuję w przypadku braku połączenia zmostkować + i - IN2 (złącze 16 i 17) bedzie tylko pomiar temp otoczenia.

P.S. I zobaczymy czy działa na 10 ;)

edit: ale słuszna uwaga (lecz szkoda że nie masz przerobione bo następna wersja bedzie miała obsługę dołu z odczytu dolnej termopary + PID * wsółczynnik profilu tak żeby dół podążał równo z górą + x stopni co będzie ustawiane. To wszystko po to aby dwell time miał sens lecz bedzie to jako opcja do wybory - po staremu czy nowemu).

#138 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez raddeon 8 marca 2014, 10:03
Oto zdjęcie przekaźnika.
Obrazek

#139 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez sylwa76 8 marca 2014, 10:12
raddeon napisał(a):Oto zdjęcie przekaźnika.
Obrazek

Bardzo dziękuję za profesionalne podejście do sprawy :-)

#140 Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez UturnCode 8 marca 2014, 11:16
Ja mam taki problem i nie wiem jak to naprawić:
Obrazek
Chodzi o problem z wyświetlaniem. W wcześniejszych wersjach, zanim pojawiła się zmiana w położeniu przycisków nie miałem tego problemu.
To ucięcie programu od dołu nie jest wynikiem wystawania okna po za obszar ekranu, tylko tak właśnie sie wyświetla. Rozdzielczość ekranu 1920
Dodam również że jedyny raz kiedy użyłem programu do wylutu, to program w połowie się zaciął, ale bez pokazywania żadnych błędów. Trzeba było go zamknąć menadżerem zadań.

Re: Nowy Soft dla ACHI, SCOTLE, LY, BAUER itp

przez Google Adsense [BOT] 8 marca 2014, 11:16