sylwa76 napisał(a):ver 2.1
- dodano automatyczne sterowanie dołem, proszę potestować - ja przy testach wstęnie ustawiłem dół x= +7 st i było przyzwoicie tzn. zauważalny efekt dwell time (jak już to ruszy w drugiej zakładce dodam parametry P,I,D,Time gain dla dołu i góry oraz wszystkie pozostałe które można zmieniać po rs'ie)
Jak mam rozumieć automatyczne sterowanie dołem? Czy to oznacza przejęcie sterowania dołem przez PC410? Może kolega opisać bardziej szczegółowo ideę automatycznego sterowania dołem?
sylwa76 napisał(a):- dodano włączenie/wyłączenie wizualizacji termopar
To też jest dla mnie niezrozumiałe, wcześniejsza wersja wizualizowała termopary automatycznie, czy teraz przy wyłączonym V-T1 nie będę miał w ogóle wykresu przebiegu profilu? Rozumiem, że można chcieć wyłączyć wykres termopary 2 której się nie używa ale po co wyłączać pierwszą?
sylwa76 napisał(a):- wszystkie komunikaty błędów i info spolszczone
Jak powiedział wcześniej kolega Vogelek23 layout program ze względu na mnogość ustawień staje się zagmatwany - myślę więc, że można zrobić krótki opis każdego ustawienia po najechaniu kursorem - czyli tzw. tooltip, byłoby to lepsze niż pisanie helpa do programu.
sylwa76 napisał(a):- dodano odczyt Profil-SetPoint w górnym pasku
Skoro można na bieżąco monitorować Profil-SetPoint to program mógłby również rysować na żywo wykres na podstawie przyrostu wg sterownika - nie będzie to taki sam wykres jak ten na podstawie parametrów profilowych, wystarczy, że włączę stację przy temp. 45*C i już jest różnica. Byłby wtedy podgląd różnic między profilem a wykresem (no chyba, że Hb ustawimy na 1 to będą szły równo).