• WDC WD15EARS - brak partycji

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.

#1 WDC WD15EARS - brak partycji

przez SidNet 28 marca 2014, 13:22
Witam.
Mam problem z dyskiem. Nie wiem przez jakie działanie, zniknęły partycje na dysku. Posiadam DMDE w wersji prof. i "skopiowałem" dane z jednej partycji o nazwie "$Noname 04". Jednak, na dwóch pozostałych nie widać danych. Czy jest sposób na odzyskanie ich? Prawdopodobnie ktoś użył DiskPart.

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Obrazek

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez Google Adsense [BOT] 28 marca 2014, 13:22

#2 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez Vogelek23 28 marca 2014, 14:30
Proszę wykonać screen z przystawki Zarządzanie komputerem (START -> PPM na "Komputer" -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami).

#3 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez SidNet 28 marca 2014, 14:36
Obrazek

#4 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez Vogelek23 28 marca 2014, 14:42
Jeśli nie chcesz utracić danych, od razu wykonaj kopię posektorową dysku.
Zapewne Kolega "arvika" powiesi zaraz na mnie stado psów, ale ja ostatnio w identycznym przypadku przywróciłem zagubione partycje programem Partition Table Doctor. Żadne dane przy tym nie ucierpiały, choć nie wiem, jak będzie w Twoim przypadku - zatem proszę traktować moją podpowiedź jako ostateczność.

#5 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez apyrous 30 marca 2014, 17:04
Ile w rzeczywistości posiadałeś partycji?

#6 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez arvika 30 marca 2014, 22:26
Przeskanuj dysk w DMDE po NTFS i jak skończy otwórz znalezione Volumeny.

#7 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez SidNet 31 marca 2014, 09:54
Partycji było 4. Przy skanowaniu po NTFS, sypało błędami i zawieszał się program. Partition Table Doctor także nie dał sobie rady. Odzyskałem partycje przez program Acronics, jednak tylko na jednej są dane. Reszta całkowicie pusta.

#8 Re: WDC WD15EARS - brak partycji 

przez arvika 31 marca 2014, 10:41
Skontaktuj się ze mną na PW. Sprawdzę to przez Teamviewera.

#9 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez SidNet 1 kwietnia 2014, 15:06
Dzięki pomocy Kolegi "arvika" dane odzyskane z partycji, co ważne przy zachowaniu struktury katalogów :)
Dziękuję serdecznie Koledze za pomoc. Profesjonalizm w pełnym tego słowa znaczeniu.
Pozdrawiam

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

przez Google Adsense [BOT] 1 kwietnia 2014, 15:06