Chciałem się dziś pobawić tym programikiem i dałem mu drugą szansę. Niestety po godzinnej próbie połączenia się z maszyną dałem sobie spokój. Ustawiałem port COM wg ustawień jakie są w programie czyli 19200/parzysty/7/1 a później już na różne sposoby. Za każdym razem program zachowuje się tak samo- "port COM open" na zielono, po chwili port "COM close" i tak w kółko.
Co ciekawe na oryginalnym programie IRsoft łączę się z maszyną bez problemu, ściągam i zapisuje profile, startuje maszynę itd i obojętnie jak skonfiguruje port COM łączę się za każdym razem. A programik PSOFT niestety nie daje rady.
Jakieś podpowiedzi?
==
miałem nie skonfigurowany sterownik PC410, ale i tak o kant tyłka bo nie mam opcji w sterowniku ALo2: HiAL
teraz soft łączy sie z maszyną ale po chwili zrywa transmisje i program sie wiesza.
==
poprawka: na oryginalnym sofcie po chwili też rozłącza transmisje, dzieje się to tylko podczas pracy profilu
na programie psoft również rozłącza tylko podczas pracy profilu, na jałowym jak program nic nie robi to nie zrywa transmisji
jakieś podpowiedzi co to może być?