• Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

ppgg1 8 Квітня 2014, 09:19
Po raz kolejny załatwiłem pady przy podnoszeniu układu BGA pensetą, powiedziałem dość i postanowiłem zainwestować w jakiś chwytak w rozsądnej cenie. Chwytak PT-932 będzie dobrym wyborem?

http://allegro.pl/elektroniczny-chwytak ... 79765.html

Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

Google Adsense [BOT] 8 Квітня 2014, 09:19

#2 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA, przesiadka z pensety.

p4p 8 Квітня 2014, 09:35
Chyba se jaja robisz, że chcesz to kupić.....

oferta nr 4044492646 na portalu aukcyjnym w zupełności wystarczy.

#3 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA, przesiadka z pensety.

ppgg1 8 Квітня 2014, 09:47
Chyba se jaja robisz, że chcesz to kupić.....

oferta nr 4044492646 na portalu aukcyjnym w zupełności wystarczy.

Te "czary" mam, jedynie do KBC jako tako się nadaje. Próbowałem na początku podnosić tym BGA, lecz jak mi kilka razy układ spadł przestawiając drobnicę to zrezygnowałem i używałem pensety do tej pory.

#4 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA, przesiadka z pensety.

p4p 8 Квітня 2014, 09:50
Może masz za mały lub za duży ten gumowy pierścień odnośnie tych układów co podnosisz. Ja używam tego i nie ma układu, którego bym nie podniósł...nawet duże intele;)

Taką automatyczną maszynkę to ja mam w stacji recco i działa do dupy.

#5 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA, przesiadka z pensety.

ppgg1 8 Квітня 2014, 10:25
Taką automatyczną maszynkę to ja mam w stacji recco i działa do dupy.

Nie za bardzo rozumiem czemu by to miało do dupy działać (słabiej niż ten chwytak manualny za 15zł). Skoro jest tam jakaś pompka elektryczna, to podciśnienie na pewno jest większe niż w takim chwytaku więc i siła przyssania większa.

#6 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA, przesiadka z pensety.

p4p 8 Квітня 2014, 11:36
Właśnie chodzi o to, że te podciśnienie jest słabe. Ale nie wiem jak w Twoim typie jest. Tak czy siak zrobisz jak uważasz.

#7 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

franekx6 8 Квітня 2014, 15:40
Zamów sobie ten 4105097294 będziesz zadowolony, ten który podał Kolega p4p jest do d..y , przynajmniej u mnie nie zdawał egzaminu

#8 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

raddeon 8 Квітня 2014, 16:57
Moim skromnym zdaniem stałe podciśnienie jest lepsze niż ten manualny, posiadam go i zdarzało się, że nie utrzymywał dokładnie a upadki na gorąco wiele pracy dodają ;), dodam jeszcze że do tych końcówek dorobiłem sobie chwytak podciśnieniowy ze starej stacji 850C i teraz działa ok.

#9 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

arvika 8 Квітня 2014, 19:13
Jest to chyba jedyna rzecz PT którą mogę polecić. Używam bo chyba w gratisie do czegoś dostałem. Jak się włączy to podskakuje po całym stole, jest głośny, ale swoją funkcję spełnia bardzo dobrze. Włącza się go tylko na 10-15 sekund przy ściąganiu układu, więc nie jest to problemem.

#10 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

iras72 8 Квітня 2014, 20:44
Witaj, chwytak podciśnieniowy mam na wyposażeniu Jovy RE-8500, piękna sprawa, nie trzeba pilnować idealnej czystości gumki. Generalnie duży komfort pracy z takim chwytakiem.

#11 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

raddeon 9 Квітня 2014, 07:40
A czy kolega arvika nie uwolnił kompresora że skacze po całym stole, nie wiem jak jest to z tą pęsetą ale stacje hot-air pod kompresorem miały śruby bez ich odkręcenia właśnie tak skakały :D

#12 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

arvika 9 Квітня 2014, 07:47
Uwolnił uwolnił. Generalnie stacje Ayoue i PT i hałas który generują to masakra. Porównuje to do np. Quick 861DS. W zasadzie nie ma porównania...

#13 Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

morph 9 Квітня 2014, 09:08
Ja natomiast używam Quick 381ESD i nic mi nie skacze po stole :) , jestem zadowolony. Wykonanie bardzo poprawne, regulacja podciśnienia działa prawidłowo, włącznik nożny nie sprawia problemów, poręczny, lekki uchwyt i elastyczna rurka. Jedyny mankament to dwa razy wyższa cena w porównaniu do innych chinczyków.

Re: Chwytak podciśnieniowy do BGA PT-932, przesiadka z pensety.

Google Adsense [BOT] 9 Квітня 2014, 09:08
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей